Pildid: Erika Salumäe Souli olümpiakuld jõudis spordimuuseumisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna andis Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli Eesti Spordimuuseumile trekirattur Erika Salumäe 1988. aastal Souli olümpiamängudel võidetud kuldmedali, mille ta ostis Londonist oksjonilt novembri alguses.

Salumäe olümpiakuld leidis koha muuseumi püsinäitust täiendaval väljapanekul. Lisaks Souli olümpiakullale ripub samas vitriinis Salumäele neli aastat hiljem Barcelonas võidu toonud jalgratturikostüüm.

Lisaks Souli olümpiakullale saab vaataja tutvuda veel mitmete Erika Salumäe sportlasteed meenutavate esemetega - medalite, võistlusriietuse ja meenetega. Kõik eksponeeritavad esemed osteti mitmete ärimeeste poolt Eestimaale tagasi möödunud aasta novembris Londonis toimunud oksjonilt.

Paljud nüüd eksponeeritud asjadest kuulusid muuseumi püsiekspositsiooni ka varem, kuid ühel hetkel viis Salumäe enda medalid ja esemed ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles