Tomberg: minu lahkumisotsus on lõplik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Tomberg
Hanno Tomberg Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

ERRis tekkinud sisekonflikti tõttu omal soovil ametist lahkuv rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg ütles, et tema otsus on töötajate poolt kirja koostamisest sõltumata lõplik.

«Ma ei pea põhjendatuks sporditoimetuse juhataja vabastamist põhjustel, mida juhatuse esimees on välja toonud,» põhjendas Tomberg oma lahkumist. «Ma ei saa jagada sellist personalipoliitikat ega seda, et meie keskastme juhtides pidevalt kaheldakse ja seetõttu ei näe ma muud võimalust kui lahkuda rahvusringhäälingust 1. juunist 2014.»

Küsimusele, mis oleks mõistlik lahendus ERRis tekkinud konfliktile, Tomberg ei vastanud. «Seda peaksite küsima juhatuse esimehelt. Mina olen oma seisukoha välja öelnud – mina töötan kuni 31. maini, 1. juunist ma rahvusringhäälingus enam ei tööta. See on minu lõplik otsus,» rääkis ta.

ERRi töötajad koostavad praegu ringhäälingunõukogule kirja, milles paluvad, et Tomberg ja ametist vabastatud sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveer jääksid ERRi tööle edasi. «Tunnistan ausalt, et mina ei ole töötajate kirja näinud – ei ole mustandit näinud ega seda initsieerinud ega tea, mis faasis täna selle kirjaga ollakse, seetõttu ei oska ma seda kuidagi kommenteerida,» ütles Tomberg seepeale.

Kas ta aga kaalub oma ametis jätkamist, kui töötajad seda paluvad? «Siis peab seda kirja arutama ringhäälingunõukogu,» vastas juhatuse liige.

Tomberg teatas oma ametist lahkumisest seepeale, kui ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa otsustas vabastada ametist Marko Kaljuveeri. «Margus on esitanud seda usaldusväärsuse kaotusena kolmandate isikute silmis,» selgitas Tomberg. «Ta on mõelnud alaliitude juhte ja minu andmetel on tegemist kahe alaliidu inimestega, kellest on korvpalliliidust Eesti Olümpiakomitee Täitevkomitee liikmed Peep Aaviksoo ja Jaak Salumets ning võrkpalliliidu president Hanno Pevkur.»

Täna selgus, et ERRi töötajad koostavad ringhäälingunõukogule kirja, milles paluvad, et Kaljuveer ja Tomberg oma ametites jätkaks ja nõukogu probleemi arutaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles