Sibul: Kaljuveeri vallandamine välise surve tõttu oleks absurdsus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

ERRi nõukogu liige Priit Sibul (IRL) nimetas absurdseks olukorda, kus ERRi sporditoimetuse juht kaotab töö välise surve tõttu.

«Küsimus ei ole see, mis on konkreetselt nende pingete põhjuseks, vaid see, millised tegevused mujalt ja kõrvalt on tulnud,» ütles Sibul ERRis puhkenud tüli kommenteerides. «Minu arvates on kõige suurem probleem ikkagi see, kui rahvusringhääling peab olema selgelt sõltumatu, aga otsused – olgu need siis personaliotsused või muud – tulevad välise surve tulemusena. Seda peaks lahendama.»

Tema hinnangul on praegused pinged alguse saanud korvpalliliidust ja võrkpalliliidust, mille Reformierakonda kuuluvad juhid üritavad ERRi sporditoimetuse tööd mõjutada. «See, et täna tuleb surve ja kahjuks peaministri partei poolt, tekitab paraku ebamõistlikke ja ebavajalikke paralleele, kui me mõtleme Sirbi peale – et keegi saab helistada ja öelda, milline spordiala peaks olema prioritiseeritud ja milline mitte. Kindlasti ei saa spordipoliitikat seal majas teha välise surve mõjul, see peab lähtuma maja arusaamast ja kokkuleppest,» rääkis Sibul.

Ta jätkas, et sellest tuleks lähtuda ka sporditoimetuse ametist vabastatud juhi Marko Kaljuveeri ja ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaa vahelist konflikti lahendades. «Küsimus on, mis on põhjus. Kui põhjus on väljastpoolt tulev surve, siis see on absurdne, aga kui kaks inimest ei saa koos töötada, siis ega juhil väga palju muud üle ei jää (kui Allikmaa ametist vabastada – toim.),» arvas Sibul.

Ta kahtles Allikmaa teisipäevasel nõukogu koosolekul esitatud väites, et Marko Kaljuveer on ainus inimene ERRis, kellega tal konfliktid on ja üldine töömeeleolu organisatsioonis on normaalne. «Kui me vaatame neid tulemusi, siis see ju kindlasti niiviisi ei ole,» sõnas Sibul ja selgitas, et kui töötajad oleksid juhiga rahul, ei kirjutaks nad nõukogule kirju ning juhatuse liige Hanno Tomberg ei peaks vajalikuks ametist lahkuda. «See näitab, et juhi tegevust ei mõisteta,» ütles ta.

ERRi töötajad koostasid ringhäälingu nõukogule eile kaks kirja, milles avaldavad pahameelt sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri ametist vabastamise ja juhatuse liikme Hanno Tombergi lahkumise üle ning paluvad tekkinud sisepingeid analüüsida. Sporditoimetus teatab oma kirjas, et ei pea võimalikuks koostöö jätkamist ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaaga, kes Kaljuveeri ametist vabastada otsustas. Ringhäälingunõukogu hakkab kirjade sisu arutama järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles