Uudelepp: Allikmaa ja Kaljuveer omavahel asju selgeks rääkida ei suuda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp.
Agu Uudelepp. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles, et esialgu lootis nõukogu, et ringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa ja sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer suudavad oma probleemid ise selgeks rääkida, kuid nüüd on selge, et seda ei juhtu.

Ta ütles Vikerraadio saates «Meediatund», et nõukogu on nädal aega proovinud anda asjaosalistele võimalust olukord ise lahendada. «See on ka põhjus, miks olid pärast eelmise nädala nõukogu koosolekut nõukogu poolsed kommentaarid hästi vaoshoitud. Nõukogu seisukoht on, et sporditoimetuse juht ja juhatuse esimees võiks omavahel asjad selgeks rääkida. Neljapäeva lõunaks oli selge, et sellest ei tulnud mitte midagi välja,» rääkis Uudelepp.

Selle nädala neljapäeval saab ringhäälingunõukogu tüli osapooltega kokku, et nad ära kuulata. «Neljapäeval kohtume siis tülitsejatega ja saame olla vahemeheks, aga nõukogu ei saa öelda kummalegi poolele, et tee nüüd täpselt seda, mida nõukogu sulle ütleb, sest see oleks ebaseadusliku korralduse andmine. Nõukogu liikmed saavad öelda seda, kuidas nemad näevad lahendust, aga nõukogu saab ikkagi ametisse panna juhatuse liikmeid, aga mitte peatoimetajaid,» rääkis Uudelepp.

Tekkinud töötüli lahendusvariante ta lähemalt kirjeldama ei hakanud. «Skaala on servast serva – üks ots on see, et kolmest selle tüliga kõige rohkem seotud nimest ei jätka rahvusringhäälingus mitte keegi, kuni skaala teise otsani, et jätkavad kõik kolm,» ütles nõukogu esimees. «Mis need tõenäosused on, selle üle ma spekuleerima ei hakka. Ma ei kavatsegi valada õli tulle, kui on lahenduste otsimise aeg ega tõmmata maha lahendusi, mis võivad viia kompromissini.»

«Võttes ja vaadates praegu seda olukorda – küllap tema laheneb,» oli Uudelepp optimistlik.

ERRis on puhkenud töötüli, kuna juhatuse esimees Margus Allikmaa vabastas ametist sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri, mispeale juhatuse liige Hanno Tomberg teatas, et lahkub ametist. Ringhäälingu töötajad reageerisid olukorrale kahe protestikirja koostamisega ERRi nõukogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles