Häkkinen Williamsi tiimikorraldusest: väga halb taktika

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa (vasakul) ja Valtteri Bottas Malaisia etapil.
Felipe Massa (vasakul) ja Valtteri Bottas Malaisia etapil. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja eksmaailmameister Mika Häkkinen avaldas imestust Williamsi meeskonna otsuse üle kasutada pühapäeval Malaisias peetud hooaja teisel etapil tiimikorraldusi.

Williamsi meeskond andis Felipe Massale käsu selja taga sõitnud Valtteri Bottas mööda lasta, kuid brasiillane ei teinud korraldusest välja ning lõpetas ise Bottase ees seitsmendana. Tiim arvestas, et Bottas, kelle auto all olid värskemad rehvid, oleks ehk suutnud kuuendal kohal sõitnud Jenson Buttonit püüda.

Häkkineni meelest oleks võistkond aga pidanud olukorra teisiti lahendama. «Kui on soov, et sõitjad omavahel kohad vahetaksid, tuleb seda teha varem, mitte viimastel ringidel. Valtteri oleks väärinud võimalust Buttonit püüda, aga sellega jäädi hiljaks. Tegu oli tiimi poolt äärmiselt halva taktikaga,» lausus Häkkinen Ilta Sanomatele.

Lisaks avaldas soomlane arvamust, et nüüd teeb võistkond Massale selgeks – nende korraldusi tuleb täita. «Massal on vormel-1 sarjas käimas viimased aastad. Seetõttu üritab ta näidata, et on endiselt võistkonnakaaslasest kiirem, aga see ei tule tal välja. Valtteri on raudselt kiirem sõitja, tal pole lihtsalt kvalifikatsioonid nii hästi õnnestunud. Küll Massale selgeks tehakse, kes kamandab. Williams on siiski see, kes talle palka maksab,» sõnas Häkkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles