Tänak: Portugali ralli tuleb väga keeruline

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Neljapäeval algab Lissabonis piduliku stardi ja Lissaboni tänavatel sõidetava publikukatsega hooaja neljas autoralli MM-etapp Portugali ralli. Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi jaoks on tegu selle aasta kolmanda MM-ralliga ja Portugal on tänavune teine ralli, kus ollakse stardis M-Sport meeskonna Ford Fiesta RS WRC autoga.

Portugali ralli tõotab tulla paljude sõitjate hinnangul üsna keeruline. Oma tugev osa on siin viimaste päevade tugevatel vihmasadudel, mis tegid rajaga tutvumise väga keeruliseks. Alates tänasest on ilm pööranud paremuse poole ja ralli ajaks prognoositakse samuti kuiva ilma. Kuid selline kombinatsioon on sõitjatele paras väljakutse.

«Kohati oli rajaga tutvumine väga raske, sest veetase oli palju tõusnud. Eile näiteks ühele katsele sõitjaid ei lubatud, see kirjutati ära täna, kui olud olid seal paremad,» rääkis Tänak.

«Tutvumise ja võistluse olud saavad olema kohati väga erinevad. Kuna nüüd kõik kuivab, siis tekib ralli ajal kohti, mis on kuivad, samas kui osad kohad katsetel jäävad märjemaks. See teeb pidamise üsna ettearvamatuks. Need kohad, kus me tutvumise ajal kapotini vees sõitsime, on ralli ajal hoopis teistsugused ja praegu ka vaatame video pealt asjad veel üle, et saada legend võimalikult hästi kirja. Kuna me eelmine aasta siin ei sõitnud, siis on palju katseid, mille legendi pidime täiesti uue kirjutama. Kokkuvõtvalt saab öelda, et ees ootab päris keeruline ralli, kuid teeme omalt poolt kõik, et hästi esineda,» lisas Tänak.

Täna sõideti Portugali MM-ralli testikatse, kus Tänak ja Mõlder näitasid 11. aega, läbides katse kahel korral. «Testikatsel sujus kõik, tegime oma kaks korda ära ja pidamine oli märjal rajal isegi üllatavalt hea. Juba oli näha kuidas rajaolud muutusid, järgmiste läbimiste käigus rada kuivas ja ajad läksid kiiremaks,» võttis Tänak testikatse kokku.

Portugali MM-ralli pidulik avatseremoonia algab neljapäeval Eesti aja järgi kell 17.00 Lissabonis ja sealsamas sõidetakse ka ralli esimene, 3,27 kilomeetrine publikukatse. Selle alguseks on Eesti aja järgi 20.01

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles