Venelasest maailmarekordimees jäi EPO tarvitamisega vahele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Melnikov (vasakul).
Vitali Melnikov (vasakul). Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Ujumisliit teatas, et seliliujuja Vitali Melnikov andis detsembris Taanis peetud Euroopa meistrivõistlustel kaks positiivset dopinguproovi. Venelase organismist leiti EPO tarvitamise jälgi.

Melnikov võitis Herningis 4x50 meetri teateujumises Venemaa neliku koosseisus kuldmedali ning lisas sellele 100 meetri selilidistantsil hõbedase autasu. Kui Melnikovi dopingutarvitamine lõplikku kinnitust leiab, peab venelane medalid tagastama. Teateujumise kuld läheb sel juhul Itaalia nelikule, individuaaldistantsil tõusevad prantslase Jeremy Straviuse järel hõbedat jagama britt Chris Walker-Hebborn ja võitja kaasmaalane Camille Lacourt.

EMil kuulus Melnikov kahte maailmarekordi püstitanud teatenelikusse, tehes kaasa nii meeste 200 meetri kompleksujumises uue tippmargi püstitanud võistkonnas kui ka päev hiljem segateateujumises maailmarekordi ületanud nelikus. Melnikovi süüditunnistamise korral kaotab Venemaa meeste kompleksujumise rekordi 1.32,38 ning tipptulemus läheb Itaalia neliku nimele. Eelujumises olid itaallased saanud ajaks 1.33,65. Segateateujumise maailmarekord on tänaseks juba ületatud.

Venemaa ujumise olukord on enne 2015. aastal riigis peetavaid maailmameistrivõistlusi murettekitav - viimase kahe aasta jooksul on keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud koguni 12 Venemaa ujujat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles