Põlluste: Nabi kaotus oli täielik müstika

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes toimuval maadluse EMil oli eestlaste jaoks must päev. Kõigepealt kaotas Ardo Arusaar kuni 98 kg kaaluvate meeste seas avaringis 0:1 ungarlasele Balaz Kissile. Lisaks vajas tohterdamist eestlase viga saanud kulm.
Seejärel asus võistlustulle Heiki Nabi, kes kaotas kuni 130 kg kaaluvate meeste avaringis Aserbaidžaani maadlejale Sabah Saleh Shariatile 3:4. Nabi juhtis 3:0, kuid kustsus seejärel täielikult
Soomes toimuval maadluse EMil oli eestlaste jaoks must päev. Kõigepealt kaotas Ardo Arusaar kuni 98 kg kaaluvate meeste seas avaringis 0:1 ungarlasele Balaz Kissile. Lisaks vajas tohterdamist eestlase viga saanud kulm. Seejärel asus võistlustulle Heiki Nabi, kes kaotas kuni 130 kg kaaluvate meeste avaringis Aserbaidžaani maadlejale Sabah Saleh Shariatile 3:4. Nabi juhtis 3:0, kuid kustsus seejärel täielikult Foto: Toomas Tatar

Soomes Vantaas toimuval maadluse EMil oli eestlaste jaoks must hommikupoolik. Kõigepealt sai avaringis kaotuse kirja kuni 98 kg kaaluvate meeste seas võistlev Ardo Arusaar ning seejärel vandus aserile Sabah Saleh Shariatile alla ka raskekaallane Heiki Nabi. Koondise peatreeneri Henn Põlluste sõnul kuulub Nabi kaotus müstika valdkonda.

Kohtumine oli Nabi kontrolli all ja ta juhtis 3:0, kuid siis kadus ootamatult eestlase jõud ning vastane võttis neli punkti järjest. Matš lõpetati, kuna Nabi sai kirja kolmanda hoiatuse.

«Täielik müstika. Ei oskagi öelda, mis toimus. Järsku lõid Nabi käe-, jala- ja kõhulihased täiesti krampi ja jõud kadus ära. Hea, et mees pikali ei kukkunud,» arutles Põlluste. «Ta juhtis 3:0 ja vastasel oli kaks hoiatust. Selle pealt Nabi tavaliselt ei kaota. See oli juba võidetud matš.»

Kui eestlastest jagu saanud vastased jõuavad välja finaali, siis saavad miinusringis võitlust pronksmedalile jätkata ka Nabi ja Arusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles