Maicel Uibo liigub USAs uue isikliku rekordi graafikus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: Liis Treimann

Välishooaega alustanud mitmevõistleja Maicel Uibo hoiab USAs Athensis peetavas kümnevõistluses avapäeva järel 4177 punktiga teist kohta, edestades isikliku rekordi graafikut 26 punktiga.

Uibo jooksis lubatust tugevama (+2,9 m/s) taganttuulega 100 meetrit 11,18 sekundiga ning hüppas kaugust parimal katsel 7.36 (kaks ülejäänud katset 7.35 ja 7.24). Kuulitõukes sai eestlane kohe avakatsel kirja uue isikliku rekordi 14.43, kaks järgmist katset aga ebaõnnestusid.

Kõrgushüppe Uibo võitis, ületades teisel katsel ainsana 2.13 ja seejärel kohe avakatsel ka 2.16. Seegi tulemus on Uibo jaoks uus isiklik rekord. Päeva viimasel alal 400 meetri jooksus sai Uibo kirja taas kehvema tulemuse (51,48 sekundit) kui senist rekordit tehes, kuid avapäeva järel on tal koos 4177 punkti, mis on ikkagi 26 punkti võrra parem summa kui mullu isikliku rekordit (8223 punkti) püstitades.

Athensi võistlusel on Georgia ülikooli esindav Uibo avapäeva järel teisel kohal, jäädes liidrist Zach Ziemekist (Wisconsin) maha vaid 14 punktiga. Kolmandat kohta hoiab eestlase koolikaaslane Garrett Scantling 4095 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles