Poolfinaalis kohtuvad Real-Bayern ja Atletico-Chelsea

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrite liiga trofee eelmise aasta finaali eel.
Meistrite liiga trofee eelmise aasta finaali eel. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaalides lähevad tänavu vastamisi Madridi Real ja Müncheni Bayern ning Madridi Atletico ja Londoni Chelsea. Euroopa liigas viis loos aga poolfinaalides kokku Sevilla ja Valencia ning Lissaboni Benfica ja Torino Juventuse. Avamängud peetakse kõigis paarides esimesena ära toodud meeskonna koduväljakul.

12:57

Loosimise alguseni on jäänud paar minutit

Loosimine on alanud!

Esmalt loositakse Euroopa liiga poolfinaalpaarid

Esimesena võetakse loosikausist välja Sevilla

Esimene poolfinaal on Hispaania siseasi: Sevilla - Valencia

Teises poolfinaalis mängivad seega Benfica - Juventus

Sevilla ja Benfica peavad esimese mängu kodus

Finaali jõudmise korral on seal kodumeeskonna rollis esimese poolfinaali võitja

Seega võib juhtuda, et Juventus mängib tänavu Torinos peetavas finaalis küll oma kodustaadionil, kuid ametlikult külalismeeskonnana

Meistrite liiga loos on alanud!

Esimene poolfinaal: Madridi Real - Müncheni Bayern

See tähendab, et Madridi Atletico õudusunenägu saabki tõeks - minnakse vastamisi Londoni Chelseaga ning see tähendab, et väravavaht Thibaut Courtois ei pruugi platsile pääseda

Teine poolfinaal: Madridi Atletico - Londoni Chelsea

Kuna aga Madridis ei saa kahel järjestikusel päeval mänge toimuda, pööratakse teise paari mängude järjekord ümber ning Chelsea mängib avakohtumise kodus

Põhjuseks on raskused turvalisuse tagamisega

Loosimist läbi viiv Gianni Infantino teatab aga nüüd, et eksis enne - mõlema paari avamäng peetakse ikkagi Madridis

Ühtlasi on UEFA äsja teatanud, et Chelsea ei tohi mingil juhul Courtois' mängimist keelustada

Enne loosimist:

Hooaja suurim üllataja Madridi Atletico lülitas võõrsil tehtud 1:1 viigi ja kodus saadud 1:0 võiduga konkurentsist kuus aastat järjest poolfinaali jõudnud FC Barcelona. Atletico on sel hooajal Meistrite liiga ainus kaotuseta meeskond ning liidrikohta hoitakse ka koduliigas. Samas ootab just Madridi meeskond loos kõige suurema ärevusega, sest kui peaks vastamisi mindama Chelseaga, ei saaks suure tõenäosusega neis mängudes kaasa teha Atletico põhiväravavaht Thibaut Courtois - belglane on laenul just Londoni meeskonnast ning vastavalt omavahelisele lepingule peaks Atletico maksma Courtois' mängitamise eest Chelseal vähemalt 3 miljonit eurot mängu pealt. Seda raha klubil aga pole.

Londoni Chelsea sai veerandfinaalis tänu Demba Ba 87. minuti väraval dramaatiliselt jagu Paris Saint Germainist. Jose Mourinhol on jätkuvalt võimalus tõusta esimeseks peatreeneriks, kes võitnud Meistrite liiga kolme erineva klubiga. Varem on mees triumfeerinud Porto ja Milano Interiga. Koduliigas hoiab Chelsea tihedas tiitliheitluses teist kohta.

Madridi Real jättis veerandfinaali kordusmängus kõige ebaveenvama mulje, kaotades Dortmundi Borussiale võõrsil 0:2. Kodumängu 3:0 edu lubas Carlo Ancelotti hoolealustel siiski poolfinaali pääseda, kuid suur mure on Realil maailma parima jalgpalluri Cristiano Ronaldo pärast. Vigastus hoiab portugallast hetkel platsi kõrval ning pole veel kindel, kas ta saab meeskonda poolfinaalkohtumistes aidata. Koduliigas ollakse liidrist Atleticost kolme punkti kaugusel.

Müncheni Bayern püüab teha seda, mida ükski meeskond pole Meistrite liigas veel suutnud - kaitsta tiitlit. Veerandfinaalis alistati kahe mängu kokkuvõttes 4:2 Manchester United, kuid kummaski kohtumises ei suudetud oma parimat ründemängu näidata. Samas võib Bayern ainsa poolfinalistina rahus Meistrite liiga mängudele keskenduda, sest kodune liigatiitel kindlustati juba paar vooru tagasi.

Poolfinaalide avakohtumised peetakse 22. ja 23. ning kordusmängud 29. ja 30. aprillil. Finaal toimub tänavu 24. mail Portugali pealinnas Lissabonis Estadio da Luzi staadionil.

Euroopa liiga:

Euroopa liigas on poolfinaali jõudnud Hispaania meeskonnad Sevilla ja Valencia, Lissaboni Benfica Portugalist ning Itaalia meister Torino Juventus. Seitsmest eurosarjas osalevast meeskonnast on seega koguni neli tänavu poolfinaalis ning ülejäänud kolmest kaks langesid välja veerandfinaalis just Hispaania vastasega mängides (Barcelona Meistrite liigas Atletico vastu ja Real Betis Euroopa liigas Sevilla vastu).

Poolfinaalid peetakse 24. aprillil ja 1. mail. Finaal toimub 14. mail ning Juventusel on poolfinaalist edasipääsemise korral võimalik mängida oma fännide ees, sest kohtumine peetakse Torino klubi uuel kodustaadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles