Kõhuhäda nurjas Taaramäe tuuri, võidu võttis Brajkovic

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: AFP/SCANPIX

Rein Taaramäe püüdlused Dauphine Libere velotuur soliidse kohaga lõpetada nurjas laupäevasel, eelviimasel etapil teda tabanud kõhuhäda.


Kahest kõrgeima kategooriaga tõusust koosnenud etapil oli Cofidise rattur esimese katsumuse järel konkurentsis, kuid pudenes sealt legendaarse mäefiniši Alpe-D’Huezi jalamil.

«Sõin ja jõin esimest mäge võttes ilmselt liiga palju,» ütles 55. koha saanud ja esikoha teeninud Alberto Contadorile (Astana) 12.28 kaotanud Taaramäe. «Enne järgnenud laskumist, kus kiirus ulatus 90 km/h, tahtsin saateautost saada ajalehte, et see külmetuse vältimiseks kõhu ja higise särgi vahele pista, kuid ei saanud seda kätte. Lõputõusul oli kõht punnis ja organismil oli limiit peal.»

Eilse etapi Taaramäe katkestas, kuigi ütles päev varem, et püüab hea vormi korral kõrget kohta. Üldvõidu pälvis kolmapäevase temposõidu järel liidriks kerkinud sloveen Janez Brajkovic (Radioshack), kellele Contador kaotas 1.41. Kolmas oli ameeriklane Tejay Van Garderen (+2.41, HTC).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles