Hull City jõudis hullumeelse mänguga karikafinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hull City poolkaitsja Tom Huddlestone (vasakul) tähistab koos meeskonnakaaslastega karikasarja poolfinaalis löödud väravat.
Hull City poolkaitsja Tom Huddlestone (vasakul) tähistab koos meeskonnakaaslastega karikasarja poolfinaalis löödud väravat. Foto: SCANPIX

Tänavu 133. korda mängitava Inglismaa karikasarja finaalis kohtuvad seekord kõrgliigameeskonnad Londoni Arsenal ja Hull City.

Kui Arsenal sai eile penaltiseeria abil jagu tiitlikaitsjast Wiganist, siis Hull alistas tõeliseks põnevusmänguks kujunenud teises poolfinaalis kolmanda liiga meeskonna Sheffield Unitedi 5:3. Skoori avas 19. minutil Unitedi poolkaitsja Jose Baxter, kuid 42. minutil Yannick Sagbo viigistas. Avapoolaja viimane sõna jäi siiski Unitedile, sest kohe järgmisel rünnakul viis Stefan Scougall nad uuesti 2:1 juhtima.

Teiseks poolajaks tegi Hulli peatreener Steve Bruce kaks vahetust ning see tõi kohe ka edu, kui üks vahetusmeestest Matty Fryatt neli minutit pärast platsile tulekut viigistas. Viis minutit hiljem juhtis esmakordselt juba Hull, kui täpne oli Tom Huddlestone. Stephen Quinn kasvatas 67. minutil Hulli edu kaheväravaliseks, ent 90. minutil äratas Jamie Murphy tabamus veel Sheffieldi lootuse. Kiirel vasturünnakul vormistas David Meyler kolmandal lisaminutil siiski Hulli 5:3 võidu, viies klubi 110-aastase ajaloo jooksul esmakordselt karikafinaali.

Finaal peetakse Wembley staadionil 17. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles