Renault ei usu, et Villeneuve naaseb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve Foto: SCANPIX

Renault’ vormel-1 meeskonna pealik Eric Boullier peab Jacques Villeneuve’i naasmist vormel-1 sarja ebatõenäoliseks ning lisas, et kanadalase jaoks nende tiimis kohta pole.

1997. aasta maailmameister Villeneuve oli saamas pääset tagasi sporti läbi Stefan GP võistkonna, kuid FIA ei andnud uuele tiimile võistlusluba, mistõttu peab Villeneuve otsima uut võimalust 2011. aastaks, vahendab Sponest.

Üheks parimaks võimaluseks peeti Renault’ võistkonda, kuna Villeneuve saab hästi läbi tiimi omanike Gerald Lopezi, Eric Luxi ja Gravity Sport Managementiga. Siiski teatas Renault’ pealik Kanadas, et kuigi ta austab Villeneuve’i, siis tema arvates ei sobi kanadalane tipptiimi.

«Jacques on erakordse talendiga ja maailmameistrist piloot, keda ma väga austan,» lausus Boullier. «Kindlasti suudaks ta aidata tiimi, kes otsib tema omadustega pilooti. See ei kehti meie puhul.»

Boullier peab Villeneuve’i suurimaks miinuseks seda, et kanadalane osales viimati vormel-1 sarjas 2006. aastal ning praeguste testipiirangutega oleks tal raske oma vana vormi taastada.

«Praegused eratestide piirangud takistavad mitteaktiivsete pilootide naasmist vormel-1 sarja,» arutles Boullier. «Konkurentsist lahkunud piloodid kaotavad oma tavapärase kiiruse ning nende refleksid muutuvad aeglasemaks, mis ei luba autost ka maksimumi võtta.»

«See on täiesti loomulik,» jätkas ta. «Vormel-1 sarjas tuleb sõiduks vajalikke oskusi pidevalt alles hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles