Schumacheri meditsiinitiim: õnnetuse järel ei tehtud vigu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Saksamaa nädalakiri Stern kirjutas, et seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri suusaõnnetuse sündmuspaigale saabunud kiirabibrigaad tegi vigu, mis eksvõidusõitja seisundi olulist halvendasid ja tema paranemisvõimalusi vähendasid. Nüüd lükkasid arstid aga need süüdistused ümber.

Ajakirja väitel hindasid esimestena sündmuskohale saabunud meedikud Schumacheri olukorda tegelikust kergemaks. Nii lennutatigi Schumacher esmalt helikopteriga väiksemasse Moutiersi haiglasse, mitte Grenoble’isse, kus töötavad kogenumad eriarstid.

Schumacheri meditsiinitiim teatas aga, et Moutiersis tehtud peatus aitas tegelikkuses päästa vormelilegendi elu, kuna sakslase seisund vajas stabiliseerimist. Veel lisati, et Schumacher poleks pikemat lendu alguses vastu pidanud, kuna ta langes koomasse vahetult pärast helikopteri õhku tõusmist.

Schumacheri mänedžer Sabine Kehm jättis ajakirja väited kommenteerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles