Balta: korralikult treenisin vaid kolm viimast nädalat

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenja Balta
Ksenja Balta Foto: Liis Treimann

Naiste kaugushüppe eelvõistlusel 6.38 hüpanud ning 28. kohaga leppinud Ksenija Balta tunnistas, et ettevalmistus polnud vajalikul tasemel.

«Normaalselt sain harjutada vaid viimased kolm nädalat, need kes siin esikohtade eest võitlevad, on seda teinud terve aasta,» sõnas tihti vigastustega maadlev Balta. «Minul jäi ju eelmine hooaeg sisuliselt vahele.»

Vigastused pole lubanud Baltal piisavalt palju võistelda ning ilmselt oli see üks põhjus, miks ta ei suutnud Pekingi olümpiastaadioni kiire hoovõturajaga kohaneda. Kolmest katsest kaks astus üle.

«Ju ma siis ei saanud selle rajaga hakkama,» nentis Balta. «Kuid võistluse ajal tundsin end selles seltskonnas koduselt – lihtsalt teistel on omad plussid ja minul omad. Kahjuks ei saanud ma täna neid kasutada.»

Baltal oli kahju esimesest katsest, kus ta korraliku pikkusega hüppel astus napilt plastiliini ribale. Teisel katsel oli hoojooks Balta sõnul venitatud, kolmandal üritusel läks ta aga lihtsalt riskima.

Vaatamata keskpärasele tulemusele ei laskunud Balta masendusse. «Olen alles 21-aastane ja pean tippu tõusmise nimel veel palju tööd tegema. Tean, et võimed on mulle selle jaoks antud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles