Eksimusteks enam aega ei anta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ManU nüüd juba endine peatreener David Moyes.
ManU nüüd juba endine peatreener David Moyes. Foto: Reuters/ScanPix

Aastatel 1986–2013 juhendas Manchester Unitedi jalgpalliklubi legendaarne sir Alex Ferguson. Kui Ferguson mullu ameti maha pani, palgati tema asemele teine šotlane, David Moyes, kellega sõlmiti kuue aasta pikkune leping. Kuigi ManU tänavune hooaeg on olnud kõike muud kui hea, eeldasid paljud, et Manchesteri klubi treenerit veel vallandama ei hakka. Eile teatas aga ManU, et Moyes on ametist prii.

«Minu jaoks oli see üllatus, kuna Manchester Unitedis tavaliselt nii ei tehta. Teiste klubide puhul võib see olla normaalne, kuid eelmised 26 aastat kujundasid nendest teistsuguse pildi, ja see üllatas mind,» kommenteeris Reali juhendaja Carlo Ancelotti eilset teadet Sportsmaili veergudel.

Nii oli ka ManU kodulehele üles riputatud teade üsna napisõnaline: «Manchester United teatab, et David Moyes on klubi juurest lahkunud. Klubi tänab teda raske töö, aususe ja terviklikkuse eest, mille ta endaga kaasa tõi.»

Ajutiselt võtab Moyesi töö üle klubi elav legend Ryan Giggs, kes seni tegutses mängiva abitreenerina. Loomulikult on hakatud nüüd hoogsalt spekuleerima, kellest võiks saada ManU järgmine juhendaja. Suurimaks favoriidiks peetakse praegu Hollandi koondise lootsi Louis van Gaali, kes paneb praeguse ameti maha suvise MM-finaalturniiri järel. Eilse päevaga tõusis klubidest FC Barcelonat, Müncheni Bayernit, Amsterdami Ajaxit ja AZ Alkmaari juhendanud van Gaal ka kihlveokontorites selgeks soosikuks ManU peatreeneri kohale.

Lisaks on Manchesteri klubi väidetavalt silma heitnud Dortmundi Borussia juhendajale Jürgen Kloppile ning eile mainiti, et võimaluse korral ollakse huvitatud Müncheni Bayerni peatreenerist Pep Guardiolast. Samas tunduvad need variandid pigem ebatõenäolised, kuna mõlemad on väljendanud rahulolu oma senise tööandjaga.

Veel on mainitud praegust Evertoni juhendajat Roberto Martinezt, Madridi Atletico eesotsas suurepärast hooaega tegevat Diego Simeo­net ja Madridi Reali peatreenerit Carlo Ancelottit. Pikemas plaanis näeksid paljud ManU juhendajana klubi legendaarset ründajat Ole Gunnar Solskjæri, kes on praegu Cardiff City peatreener. Siiski peetakse 41-aastast norralast veel ehk liiga kogenematuks ja tema aeg peaks paljude arvates tulema mõne aasta pärast.

Uuel juhendajal seisab suvel ees aga tõsine töö, kuna on oodata, et mitmed kogenud mängumehed lahkuvad klubist. Samas on vaja mitmesse liini ka korralikku täiendust. Seni on räägitud, et uus peatreener saab üleminekuturul kasutamiseks koguni 200 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles