Kohtu all olev Ecclestone viskas kohtunikuga nalja ja kurtis saksa keele üle

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Saksamaa väljaanne Bild avaldas täna pikema usutluse vormel-1 sarja bossi Bernie Ecclestone'iga, kes astus kohtu ette altkäemaksusüüdistusega. Ecclestone rääkis Bildile, et end milleski ta süüdi ei tunnista, ning lükkas ümber meedias liikunud spekulatsioonid, mille kohaselt plaanib ta vanglakaristuse vältimiseks end vabaks osta.

83-aastast Ecclestone'i süüdistatakse suurtes summades altkäemaksu maksmises Saksa pankurile Gerhard Gribkowskyle. Väidetavalt tahtis Ecclestone sellega tagada kokkulepe, mille järgi müüakse vormel-1 sarja õigused Ecclestone'i enda poolt välja valitud investeerimisfirmale CVC. Gribkowsky on juba raha vastu võtmises süüdi mõistetud ja kannab vanglakaristust, nüüd on alanud ka Ecclestone'i kohtuprotsess.

Vormel-1 sarja boss rääkis Bildile, et teise keeleruumi tõttu oli esimene päev kohtus väga raske. «Oli väga kurnav esimene päev,» tunnistas Ecclestone. «Kohtunik, süüdistajad ja minu advokaadid - nad kõik räägivad saksa keelt. Mina ei räägi. Mul on küll olemas tõlk, kes koheselt mulle iga sõna ümber tõlgib, aga on raske jälgida kõike, mida räägitakse,» lisas Ecclestone.

Esimesel kohtupäeval loeti ette 24 lehekülge süüdistust, millele Ecclestone'i advokaadid vastasid 91lehelise dokumendiga. Keerulise juhtumi esitlemine ei takistanud aga süüalust kohtuniku Peter Nolliga nalju viskamast. «Miks mitte? Kohus ja süüdistajad on ju kõik toredad inimesed, kes teevad lihtsalt oma tööd,» ütles Ecclestone oma käitumise peale.

Lisaks kohtumuljete jagamisele ütles Ecclestone Bildile, et erinevalt meedias kõlanud kuulujuttudest, justkui kavatseks ta end 300 miljoni eest priiks osta, ei ole tal midagi varjata ning ta ei sõlmi kokkulepet. «Ma ei taha end vabaks osta. Miks peaksin tahtma kokkulepet sõlmida?» rääkis vormel-1 sarja boss. «Tahan, et tõde tuleks päevavalgele, siis saab kõik selgeks.»

Ecclestone'i kohtuprotsess jätkub järgmisel reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles