Video: Barcelona mängumees andis rassistidele lõbusa ninanipsu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dani Alves.
Dani Alves. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpallimeeskonna äärekaitsja Dani Alves, kes on pidanud liigamängude ajal varemgi tribüünidelt rassistlikke hüüdeid kuulma, sattus eilses mängus taas samasuguse solvangu ohvriks.

Nurgalööki andma läinud Alvest visati tribüünidelt banaaniga, kuid kaitsja lahendas olukorra geniaalselt - haaras puuvilja maast ja sõi selle lihtsalt ära. «Ma küll ei tea, kes banaani viskas, kuid tahaksin teda tänada. See banaan lisas mulle energiat, et saaksin anda kaks tsenderdust, millest sündisid meie väravad,» ironiseeris Alves pärast mängu. Barcelona tuli Villarreali vastu välja 0:2 kaotusseisust, võitis 3:2 ning püsib kolm vooru enne hooaja lõppu endiselt tiitlikonkurentsis.

Brasiillasele avaldasid sotsiaalmeedias toetust nii tema kallim Thaissa Carvalho kui ka koondise- ja klubikaaslane Neymar. Carvalho lisas Instagrami pildi endast ja sõpradest, kel kõigil banaan näpus, lisades märke «Ütle rassismile ei». Neymar postitas aga pildi iseendast banaani söömas, täiendades seda lausega «Me oleme kõik ahvid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles