Noot püstitas USAs tänu peatreenerit mänginud Nurmele uue rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot, Liina Tšernov ja Kaur Kivistik USAs.
Andi Noot, Liina Tšernov ja Kaur Kivistik USAs. Foto: Rolf Rühcelauf

Kaur Kivistik, Andi Noot ja Liina Tšernov tegid täna välishooaja avastardi Ameerika Ühendriikides California osariigis Stanfordis Payton Jordan Cardinal võistlusel, kus jooksid väga korralikud tulemused. Noot püstitas 1500 meetri distantsil isikliku rekordi. Kolme jooksja lõpuajad annavad alust oodata neilt sel hooajal häid etteasteid, kirjutab Jooksuportaal.ee.

Kaur Kivistik võistles 3000 meetri takistusjooksus ning sai oma jooksus teise koha ajaga 8.39,53. Tulemus annab lootust täita lähiajal Zürichi EMi norm 8.37,5. «Mind pandi aeglasemasse jooksu. Olin sellega väga rahul, kuna teadsin, et tegemist esimese võistlusega ja algus võiks aeglane olla. Jooks kulges nii nagu lootsin,» lausus Kivistik Jooksuportaalile. Viimasel kahel ringil oli tal veel jõudu, et mitmest konkurendist mööduda ja kerivalt lõpuni joosta. «Lõpuaeg näitab seda, et liigume õiges suunas ja laager Flagstaffis on korda läinud,» märkis Kivistik.

Andi Noot Noot püstitas 1500 meetri jooksus isikliku rekordi 3.48,28. Tulemus andis talle oma jooksus 8. koha. Nooda varasem tippmark sel distantsil oli 3.52,95. Noor mees jäi jooksuga rahule, sest suutis vaatamata kiirele tempole lõpuni vastu pidada ja ärakukkumist ei olnud. «Viimastel nädalatel treeninglaagris USAs Flagstaffis tundsin, et olen valmis kiirelt jooksma, kuigi korralik maht oli peal,» rääkis Noot Jooksuportaalile.

Võistlusele pääsemine ei olnud kerge, sest normiks seati 3.44 ning tugevaid mehi palju. Kuna osa neist loobusid, õnnestus Noodal siiski starti saada. «Tahan tänada Tiidrek Nurmet, kes oma kange pealehakkamisega korraldajad ära rääkis. Algul pidin üldse «jänes» olema samas jooksus,» ütles Noot. Nurme mängis Eesti koondise peatreenerit ja suhtles korraldajatega. «Olin juba mõtetega Eestis. Võistluse eelõhtul sain teada, et pääsesin starti,» lisas Noot.

Liina Tšernov võistles samuti 1500 meetri distantsil, võites oma jooksu ajaga 4.18,13. «Lootsin saada kiiremasse jooksu. Kuna sisehooajal tegin ainult kaks starti ja aeg ei olnud väga hea, siis pandi mind selle aja põhjal kehvemasse jooksu. Esimese stardi ajaga olen rahul. Eestis pean veel ühe etapi enne võistlusi korralikult trenni tegema ja siis võib loota head aega,» võttis Tšernov oma esituse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles