Kanteril on jäänud vaid üks unistus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanteri suurepärane võistlus läheb ajalukku.
Kanteri suurepärane võistlus läheb ajalukku. Foto: Raigo Pajula

Pekingi olümpial kettaheite kuldmedali võitnud Gerd Kanter tunnistas, et kui see peaks jääma ta viimaseks tiitlivõistluste medaliks, poleks tal midagi kahetseda.

«Üks suur unistus on mul veel jäänud – soovin maailmarekordist ka jagu saada,» märkis Kanter.

Aega peaks tal selle eesmärgi täitmiseks jaguma. «Ma ei kavatse veel lähiaastatel lõpetada, tahan veel vähemalt neli aastat täie jõuga rassida,» kinnita ta. Tema treener Vesteinn Hafsteinsson lisas, et 28-aastane Kanter on kettaheitja jaoks parimas vanuses.

Kanter rääkis, et enne olümpiafinaali viimast vooru oli leedulane Virgilijus Alekna ainus mees, keda ta kartis. «Enne viimast heidet polnud midagi kindlat. Ta oli korduvalt, ka tänavu, tõestanud, et võib end viimase katsega kõigist mööda heita,» märkis Kanter. «Piotr Malachowski oli endast juba maksimumi andnud. Minu edestamiseks pidanuks ta heitma rekordi, ent olümpial tavaliselt selliseid asju ei juhtu.»

Kanter möönis, et saatus oli seekord tema poolt. «Autasustamised ja jooksud venitasid meie võistluse väga pikaks. Alekna pidi oma viimast heidet väga kaua ootama, sisuliselt see rööviti temalt. Minuga juhtus sama viiendas voorus.»

Kanter on esimene Eesti kergejõustiklane kelle auhinnakapis on kuldmedalid MMilt ja OMilt, lisaks on ta neli aastat järjest võitnud tiitlivõistluste medali.

«Meie tiim on teinud tulemuse saavutamiseks väga tõsist tööd ning loodetavasti tekitavad minu võidud ka nooremates meestes stiimulit areneda,» lootis Kanter.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles