Jakin tegi Prantsusmaal taas hea sõidu ja püsib kõrges mängus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Jakin.
Alo Jakin. Foto: Margus Ansu

Alo Jakin (BigMat-Auber 93) püsib jätkuvalt kõrges mängus Prantsusmaal jätkuval mitmepäevasõidul 4 Jours de Dunkerque (UCI kategooria 2.HC), vahendab rattaprofid.ee.

Täna sõidetud 166,9 kilomeetri pikkuse teise etapi võitis sarnaselt avaetapile Arnaud Demare (FDJ.fr). Kui eilne võit tuli suure grupi finišist, siis tänasel etapil oli liidergrupp tänu vihmale, tuulele ja munakivilõikudele märksa väiksem. Finišisirgel pani Demare oma sprinterioskused maksma ning võttis kindla etapivõidu. Teise koha sai rootslane Jonas Ahlstrand (Giant-Shimano) ning kolmas oli belglane Tom van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise). Võitjaga sama aja said kirja viis esimest.

Väga hea sõidu teinud Jakin finišeeris võitjast 3 sekundit hiljem ning sai 7. koha. «Jube päev oli,» võttis Jakin võistluspäeva kokku. «Vihm, räige munakas ja väga libe. Tunne polnud küll kõige parem, aga eks kõigil oli vast samasugune enesetunne. Sain täna enda eest sõita ja tuli täitsa OK tulemus.»

Kokkuvõttes jätkab Demare liidrina. Van Asbroeck kaotab teisena 16 sekundit ning belglane Pieter Jacobs kolmandana 17 sekundit. Jakin tõusis kokkuvõttes 8. kohale, kaotades liidrile 23 sekundit. Koht eespool, kuid samuti 23-sekundilise kaotusega liidrile asub Jakini meeskonnakaaslane Steven Tronet. «Praegu pole veel teada, kelle peale mängime. Ehk antakse mõlemale võimalus,» analüüsis Jakin.

Homme on tuuril kavas künklik etapp, velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles