Kanter: alles viimasel katsel oli tehnilises mõttes asi parem

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: SCANPIX

Kettaheitja Gerd Kanter saavutas Dohas toimunud Teemantliiga etapil 62.90ga kolmanda koha ning teenis avaetapilt ühe punkti.

«Tulemuse kohta võiks öelda, et miinimumilähedane sooritus,» sõnas Kanter, kes päeva pikima heite tegi viimasel katsel. «Arvestades treeninguid ja kõike muud, siis selle koha pealt oli suhteliselt kesine sooritus. Alles viimasel katsel oli tehnilises mõttes asi parem. Selleks ajaks oli särts aga otsas. Siiski üks punkt on tähtis.»

Kanter alustas võistlust 58.93ga. Teises voorus sai eestlane kirja 62.39, mis tõstis ta viiendale kohale. Seejärel heitis Kanter 62.18, 61.11 ja 61.75 ning viimasele voorule läks ta ikka vastu viiendana. Viimases heitevoorus sai Pekingi olümpiavõitja kirja 62.90, mis tõstis ta kolmandaks.

«Esimesed katsed olid väga konarlikud. Võistluse teises pooles oli tunda, et heited võiksid paremini välja tulla. Viimasel katsel oli tunne isegi parem, kui tabloole tulnud tulemus. Lootsin, et sain ikka 64 meetrit kätte,» tunnistas Kanter, kes edestas neljanda koha saanud Robert Urbaneki kahe ja viiendaks jäänud Yennifer Frank Casanast 15 sentimeetriga. «Selles mõttes oli heitlus tihe ja oleksin võinud ka kolmandast kehvema koha saada. Samas ei olnud tase väga kõrge ja lootsin püüda ka teist kohta (teiseks tuli 63.23ga Vikas Gowda).»

Esikoha teenis täna kindlalt poolakas Piotr Malachowski, kes heitis parimal katsel 66.72. «Malachowski oli oodatud konditsioonis,» märkis Kanter.

Järgmisena osaleb Kanter 24. mail Poolas toimuval showvõistlusel. Edasi ootab 27. mail Turnovis peetavad võistlus ning 5. juunil Roomas toimuv Teemantliiga etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles