Video: rassistist internetitroll läks profipoksijaga vastamisi ja sai haledalt kolki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deontay Wilder.
Deontay Wilder. Foto: SCANPIX

Profipoksija Deontay Wilder näitas koha kätte mehele, kes teda ja tema haiget tütart aastaid internetis mõnitas. Tagatipuks oli internetitroll nii rumal, et läks vabatahtlikult ise Wilderiga poksima, tõestamaks, et on profisportlasest kõvem mees. Allolevast videost võib näha, kui «edukalt» see katse tema jaoks lõppes.

2008. aastal raskekaalus olümpiapronksi võitnud Wilder on tänaseks 28-aastane ning on võidutsenud kõigis 31s profimatšis. Seejuures on ta võitnud kõigil kordadel nokaudiga ning saatis mullu aprillis napid 110 sekundit kestnud matši järel ööbikuid kuulama ka kunagise olümpiavõitja Audley Harrisoni.

Mingil põhjusel on Charlie Zelenoffi nimeline kodanik aga võtnud nõuks viimase kolme aasta jooksul Wilderit Twitteri ja muude sotsiaalmeediakanalite vahendusel lakkamatult solvangutega pommitada. Netikangelane läks lõpuks nii hoogu, et esitas Wilderile väljakutse – poksime õige omavahel ja vaatame, kes on kõvem mees. Seejuures kirjutas Zelenoff enne matši alla dokumendile, mille kohaselt tal pole Wilderi vastu vähimaidki pretensioone, kui ta peaks viga saama.

Spordipüksid jalga ja poksikindad kätte tõmmanud mehed astusidki vastamisi, ent ehkki Zelenoff polnud pealtnäha samuti halvas füüsilises vormis, ei tekkinud tal Wilderi vastu vähimatki võimalust. Mitu korda põrandale pikali löödud Zelenoff peab tänama Wilderi kaaskonna liikmeid, kellel tuli lõpuks profipoksijat kinni hoida, et too Zelenoffile tõsiselt viga ei teeks.

Samas ei pannud saadud keretäis Zelenoffi suud lukku ning mees lahkus poksisaalist, kuulutades: «Ma olen parim, ma olen ikkagi parim!» Pärast improviseeritud matši selgitas Wilder ka, miks ta üldse nõustus tühikargaja väljakutset vastu võtma. «Ta ütles, et kavatseb mind tappa. Lisaks rääkis ta sellest, kuidas ta mu tütre suu kinni teibib... Kui keegi hakkab minu laste kallal norima, on see löök allapoole vööd. Just see ajas mind tõsiselt närvi,» sõnas Wilder, kelle pisitütar sündis spina bifida ehk lülilõhestuse nimelise arenguhäirega.

Wilder sõnas, et tal on lisaks muudele alatustele poksija ka rassistlike solvangutega üle külvanud Zelenoffist tegelikult kahju. «Ma olen selle tüübi pärast ausalt öeldes täitsa mures. Tahaksin, et ta lõpetaks teiste kiusamise. Muidu võib juhtuda, et ta läheb vale inimesega tüli norima ja siis ei või iial teada, mis juhtub.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles