EM-valiksarja 1. ringi suurim üllataja oli Norra

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra koondise mängijad.
Norra koondise mängijad. Foto: cev.lu

Samal ajal kui Eesti võrkpallinaiskond lõpetas EM-valiksarja turniiri Montenegros võiduta viimasel kohal, alustasid EM-finaalturniiri poole pürgimist ka 12 meeskonda. Meeste EM-valiksarja avaringi turniirid mängiti Luksemburgis, Ungaris ja Makedoonias ning pääsu järgmisse ringi said viis parimat.

Valiksarja avaringi suurima üllatuse pakkus Norra meeskond, kes saavutas alagrupis kolm võitu ning mängis otsustavas kohtumises napilt 3:2 üle Ungari. Norra, kes on EM-karusellis osalenud alates 1981. aastast, oli enne seda turniiri võitnud ajaloos vaid neli kohtumist. 1981. aastal mängiti üle Iisrael, 1985. ja 1987. aastal Inglismaa ning viimati oldi võidukad 2005. aastal Moldova vastu, kirjutab volley.ee.

Norra meeskonna üks põhitegijad on kahel hooajal Selver Tallinna klubis pallinud nurgaründaja Mathias Loftesnes (pildil keskel, nr 14). Bosnia vastu kogus Loftesnes resultatiivseimana 16 silma (kasutegur +6), šveitslaste vastu oli ta skooritegijatest teine (15, +3) ja Unrgari vastu jällegi esimene (22, +5).

Järgmises ringis on Norra vastaseks Hispaania, Ukraina ja Tšehhi meeskonnad. Parima teise koha saanud Ungari sattus C-alagruppi, kus mängib lisaks Slovakkiale ja Kreekale ka Eesti.

Moldova meeskond, kus põhiraskust kandsid mullu Rakvere VK ridades mänginud Denis Sintov ja Marin Lescov (Selveri meeskonnas hooaega alustanud Dmitri Tucov oli vahetusmehe rollis) võitis avamängus 3:0 Iisraeli ning sellega oli alagrupi saatus sisuliselt otsustatud. Teises kohtumises alistati samuti "kuivalt" Luksemburg ning viimases mängus 3:2 Leedu. Teises ringis on Moldova vastasteks Soome, Portugal ja Austria.

Kolmandas grupis jäi kõik viimase mängu otsustada, sest nii võõrustaja Makedoonia kui Rootsi võitis kaks esimest kohtumist autsaiderite Aserbaidžaani ja Gruusi vastu 3:0. Omavahelises mängu 3:1 võitnud Makedoonia pääses järgmisse ringi grupi võitjana, Rootsi tagas edasipääsu paremuselt teise 2. koha saanud meeskonnana. Makedoonia hakkab EM-piletite eest mängima Läti, Poola ja Sloveeniaga, Rootsi mängib F-alagrupis Türgi, Valgevene ja Taaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles