FC Santos rajab oma jalgpalliväljaku

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Santose president Meelis Eelmäe (vasakult) ja noortetöö koordinaator Hendrik Toots seisavad kohas, kust algab uus jalgpalliväljakute kompleks.
FC Santose president Meelis Eelmäe (vasakult) ja noortetöö koordinaator Hendrik Toots seisavad kohas, kust algab uus jalgpalliväljakute kompleks. Foto: Kristjan Teedema

Jalgpalliklubi FC Santos plaanib juba selle aasta lõpuks ehitada Annelinna uue täismõõtmete ja kunstmurukattega jalgpalliväljaku, kus saaks pidada nii meistriliiga- kui esiliigamänge.

Uus väljak peaks kerkima Annelinna praeguse kunstkattega jalgpalliväljaku kõrvale, kus on linna maa. FC Santose presidendi Meelis Eelmäe sõnul oli klubil esialgu soov võtta praegune amortiseerunud Annelinna väljak oma haldusesse ning see omal kulul korda teha, kuid lõpuks otsustati siiski päris uue väljaku kasuks.

«Mõnes mõttes tähendab see meile suuremat kulu ja riski, sest kui linn rekonstrueerib vana väljaku ise ja doteerib selle kasutamist, võib meil tekkida olukord, et me ei suuda oma uut väljakut täies mahus välja rentida,» selgitas Eelmäe.

Kaheksa aastat tagasi loodud klubis on Eelmäe sõnul nüüdseks juba nii palju lapsi, et klubil pole võimalik jätta uut väljakut tegemata. «Meil on lapsi juba üheksasaja ringis, aga muidugi ei hakka me kõiki neid teistest linnaosadest siia tassima,» ütles ta.

Euroraha abil

Klubi otsust mõjutas suuresti ka FC Santose pääsemine Euroopa liigasse, mis toob nende rahakotti 120 000 eurot. «See raha on mõeldud jalgpalli arendamiseks ning me võime seda kasutada oma äranägemise järgi,» lausus Eelmäe.

Kokku läheb uue jalgpallikompleksi rajamine klubile maksma umbes 800 000 eurot. Praegu oodatakse pangast vastust laenutaotlusele. «Euroraha oligi tegelikult ajendiks, miks me julgesime selle riski võtta. Meie omafinantseeringu osa on nüüd palju suurem,» selgitas Eelmäe.

FC Santose noortetöö koordinaator Hendrik Toots ütles, et kompleks rajatakse umbes kahe hektari suurusele maa-alale mitmes etapis. Esmalt täismõõtmetega kunstmuruväljak, siis väiksem kunstmuruga harjutusväljak, seejärel naturaalse muruga harjutusväljak ning lõpuks ka klubihoone. Suure väljaku äärde on plaanis ehitada umbes 2000-kohaline tribüün.

Uusi väljakuid saaksid Eelmäe sõnul kasutama hakata kõik Tartu linna klubid.

«Kõik sõltub, kui kiiresti suudab linn selle maa meile anda. Kui volikogu jõuab selle otsuse vastu võtta enne suvepuhkusele minekut, võiks plats oktoobriks valmis olla,» lausus Eelmäe ning pakkus ehitusperioodiks umbes kolm kuud. Järgmise aasta lõpuks peaks väljakul olema ka katus peal.

Linn toetab

Tartu abilinnapea Jarno Laur ütles, et linn on algatanud maa-ala detailplaneeringu ning on andnud uue väljaku rajamisele põhimõtteliselt rohelise tule. Lõpliku otsuse tegemine sõltub aga lepingutingimustest.

«Selge on, et hoonestusõiguse tasu pole linna jaoks primaarne, aga meil on vaja kindlust, et see väljak ikka tuleb sinna. Ehk mis juhtub siis, kui linna maa koormatakse hüpoteegiga, aga staadioni ei tulegi. See on võtmeküsimus,» lausus ta. Kui tingimustes kokkuleppele jõutakse, võiks Lauri sõnul vajalik eelnõu jõuda veel enne suvepuhkust volikogusse.

Vana kunstmurukattega väljak jääb endiselt SA Tartu Spordi haldusalasse. «Ei saa tekitada monopoli. Tartu Spordil peab olema üks väljak, mis oleks avatud eri klubidele,» lausus Laur. Vana väljaku remont võiks tema sõnul tulla 2015. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles