Vettel: auto oli nii kehv, et kaotasin usu selle sõiduvõimesse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja tiitlikaitsja Sebastian Vettel tunnistas, et sattus hooaja algul kergesse vastasseisu oma tiimiga, kuna võistkonnal ja sõitjal oli eriarvamus selle osas, kas tänavuse vormeliga on kõik korras.

Vaidlus kestis alates hooaja algusest, kuna Vettel ütles enda sõnul kohe pärast avaetappi, et autoga on midagi kapitaalselt valesti. Red Bulli võistkond kontrollis vormelit põhjalikult ega leidnud ainsatki probleemi, kuid enne Hispaania etappi anti sakslase kasutusse siiski uus šassii. Pühapäevasel etapil lõpetas hea sõidu teinud Vettel neljandana, olles sinna kerkinud 15. stardikohalt. Tiimi selgitused või õigemini nende puudumine probleemi põhjuste kohta vaevavad teda aga endiselt.

«Rääkisin algusest peale, et midagi on valesti. Kaotasin täielikult usu auto võimesse kiirelt liikuda – see käitus nii pidurdades, kurvi keerates kui ka kurvist välja kiirendades väga imelikult,» lausus neljakordne maailmameister Saksamaa väljaandele Bild. Tiimi spordidirektor Helmut Marko märkis, et vastupidiselt Vetteli arvamusele ei olnud auto šassii kõver. «Aga on tõsi, et mõnes kohas ei olnud see päris sajaprotsendiliselt selline nagu peaks,» märkis austerlane. Red Bull kinnitas, et jätkab Vetteli eelmise auto juurest vea otsimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles