Franck Ribery: see MM jääb mulle viimaseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franck Ribery.
Franck Ribery. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondise täht Franck Ribery teatas, et juunis algav jalgpalli MM Brasiilias jääb talle karjääri viimaseks, vahendab Reuters.

«Esiteks – see on mu viimane MM. Teiseks – peame minema Brasiiliasse ja seal midagi korda saatma. Lihtsamalt öeldes, peame üritama maailmameistriteks tulla,» lausus Ribery Prantsusmaa raadiokanalile RTL.

31-aastase Ribery jaoks on tegemist karjääri kolmanda MM-turniiriga. Poolkaitsja ei ole siiski seni teada andnud, et kavatseks suurturniiri järel koondise esindamisest loobuda ning arvestades, et kahe aasta pärast peetakse EM-finaalturniir Prantsusmaal, ei ole tal see ilmselt praegu ka plaanis. Ribery on Prantsusmaad esindanud 80 korda ja löönud 16 väravat.

Ribery murdis Prantsusmaa koondisesse napilt enne 2006. aasta MM-turniiri Saksamaal ning lõi seal ka 3:1 võidumängus Hispaania vastu oma esimese koondisevärava. Prantsusmaa jõudis finaali, kuid kaotas seal penaltitega tiitli Itaaliale. Kaks aastat hiljem sai Ribery EMil alagrupimängus vigastada ning Prantsusmaa lõpetas oma grupi viimasena.

2010. aasta MM läks Prantsusmaal koondise sisetülide nahka, kui alagrupis teeniti vaid üks punkt ja löödi üks värav. Peatreeneri Raymond Domenechi ja ründaja Nicolas Anelka vahelise tüli ja selle järel puhkenud mängijate streigi tulemusena karistati Anelkat, Riberyd, meeskonna kaptenit Patrice Evrad ja Jeremy Toulalani koondise eest mängimise keeluga. 2012. aasta EMiks oli Ribery tagasi koondises, kuid finaalturniiril jäädi veerandfinaalis 0:2 alla hilisemale võitjale Hispaaniale.

Tänavusel MM-finaalturniiril kuulub Prantsusmaa ühte alagruppi Šveitsi, Ecuadori ja Hondurasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles