Mis ühendab võrkpallikoondist ja ainsa eestlasena N Liidu koondises MMil osalenud suusatajat?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Štrbské Pleso suusahüppetornid.
Štrbské Pleso suusahüppetornid. Foto: Mariel Gregor

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond peab sel nädalavahetusel Slovakkias Popradis EM-valikmänge. Poprad on Kõrg-Tatrate jalamil asuv populaarne talispordiharrastajate linnake, millest veidi eemal mägedes asub koht nimega Štrbské Pleso, kus peeti 1935. ja 1970. aasta talialade maailmameistrivõistlused.

1970. aastal oli tollal veel Tšehhoslovakkia nime kandnud riigis peetud MMil võistlemas ka üks eestlanna - Nõukogude Liidu koondisse kuulus murdmaasuusataja Ingrid Mägar, kes sai oma MM-debüüdil naiste 10 km distantsil 8. koha. Mägar on seejuures läbi ajaloo ainusEesti murdmaasuusataja, kes Nõukogude Liidu koondises täiskasvanute tiitlivõistlustel osalenud on.

Štrbské Pleso kandideeris ka 2006. aasta taliolümpia linnaks, ent pidi alla vanduma Torinole. Aastaid (1980-1987 ja ka 1991) peeti seal ka suusahüpete MK-etappe, ent tänaseks pole 120 meetri mägi enam kasutuskõlbulik.

Eesti võrkpallikoondise juurde tagasi tulles - täna Eesti aja järgi kell 19:00 mängitakse alagrupi favoriidi Slovakkiaga, kes eile sai 3:0 jagu Ungarist. Eesti võitis eilses avamängus samuti 3:0 Kreekat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles