Naiste rahvuskoondis alistas kontrollmängudes kahel korral Soome

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste korvpallikoondis.
Naiste korvpallikoondis. Foto: basket.ee

EM-valikmängudeks valmistuv Eesti naiste rahvuskoondis pidas sellel nädalavahetusel kontrollmänge tugeva Soome koondisega. Eile saadi 81:55 võit, täna oldi põhjanaabritest üle 75:71.

Eesti resultatiivseimad olid Merike Anderson 16 ja Laina Mesila-Kaarmann 12 punktiga. Soome poolel viskas Taru Tuukkanen 18 silma.

Naiskonna peatreeneri Jaanus Levkoi sõnul oli kasulik nädalavahetus. «Saime kaks väga korralikku mängu, nädalavahetus läks asja ette,» sõnas Levkoi. «Tänane kohtumine oli algusest lõpuni tasavägine ja saime erinevaid situatsioone harjutada,» lisas peatreener.

Järgmisel nädalal sõidetakse turniirile Slovakkiasse, kus vastasteks lisaks võõrustajatele Ungari ja Saksamaa koondised.

Eesti koondis on valiksarjas ühes alagrupis Itaalia, Läti ja Portugaliga. Kvalifikatsiooniturniirilt pääsevad edasi iga alagrupi võitjad ja lisaks viis paremat teise koha naiskonda. 2015. aasta suvel Ungaris ja Rumeenias peetavale finaalturniirile on juba koha taganud Ungari, Rumeenia, Kreeka, Hispaania, Türgi, Serbia, Valgevene ja Tšehhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles