Galerii: Andres Operi suurepärane karjäär pildis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul peab oma jalgpallurikarjääri viimase mängu Eesti kõigi aegade parim ründaja Andres Oper. Täna kell 20 algavas sõprusmängus Gibraltari vastu saavad fännid legendiga hüvasti jätta ning loodetavasti lõppeb Operi karjäär võiduga ja miks mitte ka löödud väravaga. Postimees otsis välja mõned pildid Andres Operi suurepärasest koondisekarjäärist, mis sai alguse juba 1995. aastal.

Oper on Eesti koondist esindanud 133 kohtumises ja löönud 38 väravat. Ta debüteeris meeste koondises 1995. aastal 17-aastasena, esimese värava lõi kaks aastat hiljem MM-valikmängus Rootsile. Koondisekarjääri meeldejäävamate väravate seas on kaks tabamust Venemaale (2002) ning Eurospordi poolt päeva ilusamaiks väravaks valitud tabamus Hollandile (2001). Oper jõudis sihile ka näiteks Kreeka, Portugali, Saudi Araabia, Slovakkia, Kanada, Läti, Valgevene ja Belgia vastu. 2006. aasta MM-valiksarjas lõi ta koguni 7 väravat.

Oper valiti Eesti parimaks jalgpalluriks aastatel 1999, 2002 ja 2005, Hõbepalli auhinna teenis ta 2001. ja 2005. aastal. Oper on tulnud Eesti meistriks, karikavõitjaks ja superkarikavõitjaks, välisklubide koosseisus on ta jõudnud nii Hollandi kui ka Taani karikafinaali. Aastal 2007 autasustas Eesti Jalgpalli Liit Operit hõbemärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles