Magnus Pehrsson: Vassiljevi lahkumise järel oli terve meeskond kehvem

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson
Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson Foto: Peeter Langovits

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast 1:1 Gibraltariga viigistatud kohtumist, et nägi hoolimata kehvapoolsest tulemusest väljakul ka üht-teist head.

«Tulemuses olen pettunud, sest tekitasime seitse-kaheksa võimalust, nemad vaid kolm, ja olime ju lisaks ka 1:0 ees. Aga näiteks Frank Liivakust tuleb hea mängija, ta näitas täna häid asju ega kartnud tegutseda,» kiitis Pehrsson koondise debütanti. «Karol Mets oli samuti võrreldes eelmise mänguga hea – ma pole teda keskkaitses kasutanud, aga teda poolkaitses näha oli huvitav. Kindlasti kavatsen teda veel selle positsioonil proovida,» lausus Pehrsson Metsa kohta, kes koduklubis Floras tegutseb keskkaitsjana, koondises aga poolkaitsjana.

Avapoolajal vigastuse tõttu mängust lahkunud Enar Jäägeri trauma ei ole Pehrssoni sõnul esmapilgul ränk. «Enar sai hoobi ja jalg oli tal pärast kange, aga loodetavasti saan teda järgmistes mängudes veel kasutada. Sander Puri oli sellel positsioonil okei, arvestades, et ta pole seal ju varem mänginud,» sõnas rootslane.

Andees Operi viimasest koondisemängust leidis Pehrsson palju positiivset. «Andresel oli ju kolm väga head võimalust, ainult värav jäi kahjuks löömata. Aga ta oli kolm päeva koos koondisega ja sellel oli väga positiivne mõju – ta on kogenud mees ja vahva iseloomuga,» kiitis Pehrsson veteranründajat.

Teisel poolajal muutus Eesti mäng pärast Konstantin Vassiljevi väljavahetamist keskväljal märksa hambutumaks ja sellega nõustus ka Pehrsson. «Ma ei ütleks, et meie mäng lagunes, aga teame ju kõik, et Vassiljev on hea. Ta lõi palju võimalusi ja ka tema asemel tulnud Martin Vunk mängis hästi, aga olime pärast tema lahkumist terve meeskonnana kehvemad. Me ei kontrollinud mängu, ei hoidnud palli ega vahetanud piisavalt ääri, kiirustasime ilmaasjata. Aga saime täna teada, et oleme haavatavad, kui kaotame rünnakuid ehitades palli,» analüüsis Pehrsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles