Postimees Kreekas: võrkpallikoondis kaotas EM-valiksarjas Slovakkiale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Slovakkia kohtumine Kreekas.
Eesti - Slovakkia kohtumine Kreekas. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondis jätkab Kreekas Piraeuses EM-valikmängudega, kui C-alagrupi teise turniiri avapäeval mängiti Slovakkiaga. Kahjuks tuli vastu võtta 0:3 kaotus nagu ka esimeses omavahelises mängus.

Eesti resultatiivseim oli taas Martti Juhkami, kes tõi 15 punkti, 7 silma jäi Renee Teppani arvele. Suurim erinevus väljendus meeskondade rünnakul - Slovakkia realiseeris ette tõstetud pallidest 67%, Eesti vaid 47%.

Mängu käik:

3. geim: Täht ründab ja seis 2:2. Eesti saab taas blokipunkti ja ka see geim on seni tasavägine - 4:4. 8:6 saavad slovakid juhtima. 10:6 taas kohtunikuga palju vaidlemist, ent punkt antakse Slovakkiale. Juhkamilt resultatiivne rünnak ja vahe kolm silma - 10:7. 12:7  - Kreek ründab auti ja slovakid liiguvad taas eest. 15:9 - pall läheb Eesti blokist auti. Tähe serv auti - 16:10 Slovakkia ees. Tehniline time-out. Juhkami vähendab kaotusseisu 11:16-le. Taas rõndab võimsalt Milan Bencz ja slovakid liiguvad kindlalt mänguvõidu poole - 17:11. 18:12 - Slovakid eksivad rünnakul. Teppani serv võrgus ja seis 19:12. Kreegi serv läheb väga viltu - 21:14 Slovakkiale. 24:17 - järjekordne võimas rünnak Slovakkialt. 25:18 viimane geim Slovakkiale.

2. geim: Teppan alustab Venno asemel, ülejäänud algkoosseis sama. 3:3 - Juhkami rünnak jääb slovakkide jaoks liiga tugevaks. Vastaste esimene tempo on võimas - 4:3 Slovakkiale. 7:7 Aganits. Teppan ründab blokist auti - 8:8. Teppan mängib hetkel paremini kui Venno. 11:9 vastased ründavad auti ja võtavad kohe ka mõtlemisaja. Slovakid saavad järjest kaks punkti ning tablool numbrid 11:11. 15:13 saavad slovakid juhtima, Cretu saadab taas Tähe Puparti asemel mängu. Eesti püsib mängus - kaks punkti järjest toob Teppan - 15:16 Slovakkia ees. Äss Tähelt ja Eesti viigistab 17:17. Ent kohtunikult kaheldav vile ja Slovakkia taas kahega peal - 19:17. Aganitsalt samuti äss ja taas viik - 19:19. 20:19 Eestile ja Slovakkia võtab aja maha. Vastased eksivad pallingul - 21:20 Eestile. Slovakid pääsevad omakorda ette, ent Juhkami viigistab 22:22. Juhkami eksib servil, ent sama teevad ka slovakid - 23:23. Slovakkia ründab võimsalt ja Venno kätest pall auti - 24:23 Slovakkiale. Ka teise geimi võidavad slovakid - 25:23. Üldskoor seega 2:0 Slovakkiale.

1. geim: Juhkami alustab korraliku pommlöögiga ja viib eestlased 1:0 juhtima. Aganitsa ässpallingu järel on Eesti 2:0 eduseisus. Slovakkia jõuab kiirelt 4:4 viigini. Slovakkia saab hästi bloki ette ning seejärel teenitakse punkt otse pallingust - 7:5 Slovakkiale. Venno rünnak takerdub taas vastaste blokki - seis juba 10:5 ja peatreener Gheorghe Cretu võtab mõtlemisaja. Venno jääb taas blokiga hätta ja väljakule saadetakse Renee Teppan. 13:6 Slovakkiale, Teppan ründab auti. Eesti teenib viimaks punkti ka blokist  - 9:13, slovakid juhtimas. Teppanilt võimas rünnak - 15:11 Slovakkiale. Taas Teppan ja seis 17:13 Slovakkiale. Kreegilt serviäss ja Slovakkia võtab seepeale time-outi - 17:14. 18:15 Pupart toob punkti Eestile. Slovakkia võidab pika pallivahetuse, Aganitsa ja Toobali koostöö ei toiminud, seis 19:15. 21:15 taas punkt slovakkidele, Pupart puhkama, Täht sisse. 23:17 avageim hakkabkäest libisema. Teppan ründab võrku ja avageimi võidab Slovakkia 25:18.

Eesti algkoosseis: Kert Toobal, Oliver Venno, Keith Pupart, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg.

Eesti - Slovakkia mäng on iga hetk algamas, ent saal on sisuliselt tühi, vaid VIP-tribüünil on kümmekond inimest.

Mängu eel:

Slovakkidel ei tee täna kaasa üks liidreid Frantisek Ogurcak, kes avamängus Eesti vastu tõi meeskonna parimana 13 punkti, ent vigastas seejärel jalga. Avamängus said slovakid 3:0 võidu.

Esimese mänguvooru järel tekkis Eesti, Slovakkia ja Kreeka vahel surnud ring (kõigil võrdselt kuus punkti), seega on kõik võimalused edasipääsuks meie endi kätes. Otse tagab pääsu finaalturniirile alagrupi võitja, teise koha omanik mängib järgmise aasta mais Türgi, Valgevene, Taani ja Rootsi grupis teise koha saanud meeskonnaga.

Reedel kohtub Eesti Kreekaga (Eesti aja järgi kell19.30) ja laupäeval Ungariga (18.00).

Meeskond oli pärast Slovakkias peetud esimesi mänge Riias ja lendas sealt täna otse Ateenasse. Riias peeti ka kaks trenni. «Tänase trenni järgi tunduvad mehed väga värsked ja särtsakad,» kommenteeris koondise abitreener Rainer Vassiljev. «On suur vahe, kas reisid mitme lennuga Tallinnast või otse Riiast. Väga hea, et vahepeal Riias saime olla,» lisas Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles