Krestinov sai rasketes oludes neljanda koha, Rätsep oli üheksas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Andrew Waghorne

Westoni rannas asunud krossirajal toimus tänavune suur Pro Nationals Motocross Festival, kus olid stardis ka sellel hooajal peamiselt Inglismaal võistlevad Gert Krestinov ja Priit Rätsep. Krestinov sai võistlusel neljanda koha, Rätsep oli üheksas.

Pro Nationals MX1 klassi kvalifikatsioonis näitas Rätsep (Oakleaf Kawasaki) kolmandat ja Krestinov (Apico LPE Kawasaki Racing) kuuendat aega.

Esimeses sõidus lõpetas Krestinov neljandana ja Rätsep katkestas tehnilistel põhjustel. Sõidu võitis inglane Nathan Watson (Husqvarna) kaasmaalase Graeme Irwin'i (Suzuki) ja prantslase Steven Lenoir'i (Husqvarna) ees.

Teine sõit läks eestlastel paremini, kui Krestinov oli Watsoni ja avasõidus viienda koha saanud inglase Kristian Whatley'i (Yamaha) järel kolmas. Rätsep ületas lõpujoone seitsmendana.

Viimases sõidus, kus Whatley edestas Watsonit ja Irwinit, saavutas Krestinov neljanda ja Rätsep kuuenda koha.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis Watson (72 punkti), teine oli Whatley (63 p), kolmas Irwin ja neljas Irwin'iga võrdselt 56 punkti kogunud Krestinov. Rätsepale kuulus kahes sõidus kogutud 30 punktiga üheksas koht.

Krestinov leidis võistluse juures nii head kui halba. «Tulemusega võiks ju iseenesest rahule jääda, kuid mul on latt kõrgemale tõstetud ja tahan saavutada parimat,» rääkis Krestinov. «Olin järjekordse neljanda kohaga pettunud, teist nädalavahetust järjest poodiumilt väljas ning seekord kaotasin samade punktidega. Lootsin, et ilm tuleb hea, aga kahjuks sadas nii palju vihma, et rada oli pooleldi vee all ja seekord ei saanud liivatehnikat palju kasutada. Seega pidi rohkem nagu mudaga sõitma, kuid rajaolud olid kõigile samad, järgmine kord tuleb lihtsalt kiiremini sõita.»

Rätsep nentis samuti, et ilm oli oluliseks faktoriks. «Pikk nädalavahetus oli. Ilm oli seal piirkonnas väga muutlik ja see rikkus põhimõtteliselt mõlemad päevad poolenisti ära. Rada asus rannas ja mere tasapind oli nii kõrgel et vesi ära ei vajunud. Kuni laupäeva hommikuni sadas vihma ja seetõttu jäeti trennid ka ära ning meil tuli otse kvalifikatsiooni minna. Ringiaja sain seal kirja hea ja tuli kolmas aeg. Esimene sõit toimus laupäeva õhtul poole kaheksa paiku ja muidu oli sõidus kõik hea, sõitsin 5-nda koha peal kuni tekkisid probleemid siduriga ja pidin katkestama. Arvatavasti oleksin pidanud siduri käsitlemisega raskel ja märja liivaga rajal natuke hoolikam olema. Sõidu kiireim ring jäi minu nimele, mis oli positiivne.

Pühapäeva teises sõidus hakkas rada juba paremaks muutuma ja sõitsin enamus sõidust 6-nda koha peal ning andsin 5-nda koha mehele lõpus hea lahingu. Kahjuks viimasel ringil läks tsikkel natuke käest ära ja kukkusin ning üks konkurent sai mööda. Enne viimast sõitu tuli väga tugev paduvihm ja terve rada oli vee all. Hoolimata sellest sõit ikka toimus, mis oli hea. Teises kurvis olin juba läbimärg, aga sõidu lõpetasin 6-ndana. Paistab, et see nädalavahetuse ühe sõidu ebaõnn on minu teema hetkel. Palju häid tulemusi on see ära rikkunud. Aga ei ole hullu, tuleb tööd edasi teha. Nüüd saan Eestis natuke võistlustest puhata, sest mul oli kuus nädavalavahetust järjest väga rasked võistlused. Nii et praegu Eesti suve nautida polegi üldse paha!» võttis Räptsep nädalavahetuse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles