Ametlik: Eesti taotleb korvpalli MMi korraldamisõigust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalli valitsev maailmameister on USA meeskond.
Korvpalli valitsev maailmameister on USA meeskond. Foto: SCANPIX

Eesti Korvpalliliit taotleb koostöös Läti, Leedu ja Soome alaliitudega 2019. aasta korvpalli maailmameistrivõistluste korraldamise õigust. Eesti esindajad allkirjastasid taotluse 9. juunil ning see on tänaseks ametlikult FIBAle (Rahvusvaheline Korvpalliliit) esitatud.

Otsuse järgmiste maailmameistrivõistluste asukoha osas langetab FIBA 2015. aasta mais. FIBA on osalejate arvu seniselt 24 riigilt tõstnud 32 peale, mille järgi osalejate hulka kuulub ka Eesti. Kvalifikatsiooniturniir kodus-võõrsil mängudena saab alguse 2017. aastal.

«Baltimaad on tõestanud ennast tugevate korvpalliriikide ja heal tasemel turniiride korraldajatena. Leedus toimus 2011. aastal meeste EM-finaalturniir, Lätis 2009. aastal naiste EM-finaalturniir ning Eestis eelmisel suvel noormeeste U20 EM-finaalturniir,» lausus Korvpalliliidu president Jüri Ratas. «Suurturniiride korraldamine aitab tõsta Eesti noorte huvi korvpalli ja spordi vastu laiemalt. Ühtlasi on tegemist võimalusega meie riiki läbi korvpalli positiivselt tutvustada.»

EKL taotleb jätkuvalt koostöös Läti, Soome ja Leedu korvpalliliitudega ka Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri alagrupiturniiride korraldamise õigust 2015. aastal. FIBA Euroopa valib 2015. aasta EMi finaalturniiri asukoha lähikuudel. Teatavasti on senine korraldusõigus antud Ukrainale, kuid eriolukorra tõttu on FIBA Euroopa alustanud protsessi leidmaks alternatiivseid korraldajaid.

Juhul kui 2015. aasta EM finaalturniiri alagrupiturniiri korraldusõigust ei saada, on Eesti, Läti, Soome ja Leedu varasemalt otsustanud ühiselt taotleda 2017. aasta EM finaalturniiri korraldusõigust.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles