Eesti naiskond sai Portugali vastu valiktsükli esimese võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti alistas EM-valiksarjas Portugali.
Eesti alistas EM-valiksarjas Portugali. Foto: Toomas Tatar

Eesti naiste rahvuskoondis sai 2015. aasta EM-valikmängude raames esimese võidu, kui kodus saadi Portugalist jagu 67:60 (36:32). 

Oksana Miil ja Merike Anderson viskasid Eesti kasuks kumbki 12 punkti, Miil sai kätte ka 8 lauapalli, Andersoni arvele kanti 5 korvisöötu. Laina Mesila-Kaarmann lisas 10 silma. Portugali edukaim oli 16 punktiga Ines Faustino.

«Nad on sama stiiliga nagu Itaalia, teravad ja väga aktiivsed. See, et Portugal Itaaliat võitis, näitab, et oleme üsna samal tasemel. Täna saime üks-üks kaitsemängu enam-vähem pidama ja suutsime ka oma lauda kontrollida,» sõnas peatreener Jaanus Levkoi. «Ka rünnak hakkab muutuba mõtestatumaks ja paremaks,» lisas juhendaja.

Eestil on nüüd kirjas üks võit ja kaks kaotust, kahes esimeses mängus jäädi alla Itaaliale ja Lätile. Järgmisena võõrustatakse Audentese spordihallis kolmapäeval kell 18:00 Itaaliat. 

Kvalifikatsiooniturniirilt pääsevad edasi iga alagrupi võitjad ja lisaks viis paremat teise koha naiskonda. 2015. aasta suvel Ungaris ja Rumeenias peetavale finaalturniirile on juba koha taganud Ungari, Rumeenia, Kreeka, Hispaania, Türgi, Serbia, Valgevene ja Tšehhi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles