USA kuulsaim võrkpallur liitub koduse profiliigaga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lloy Ball.
Lloy Ball. Foto: SCANPIX

USA üks paremaid võrkpallureid, Lloy Ball liitub ookeanitaguse profiliigaga PVL, mis loodi alles eelmisel aastal. Esimesel hooajal osales liigas vaid kuus meeskonda, nüüdseks on osalejaid 12.

Profiliiga kuulsaim mängija on 42-aastane olümpiavõitja (2008) Lloy Ball, üks maailma hinnatumaid sidemängijaid, vahendab volley.ee.

Maa koondised pannakse USA-s kokku ülikoolide vaheliste võistluste põhjal, nii on see olnud juba aastakümneid. Idee luua ameeriklaste oma saalivõrkpalli profiliiga käis välja USA Võrkpalliliidu president Doug Beal (rannavõrkpalli profiliiga oli ameeriklasel juba eelmise sajandi keskpaiku). Palju ei puudunud, et Bealist saanuks maailma võrkpallijuht, mullu toimunud FIVB presidendi valimisel kaotas ta Ari Grasale (Brasiilia) vaid ühe häälega.

Profiliiga valikmängud algavad juba suvel, pärast seda treenitakse kolm-neli kuud, põhiturniir avatakse pärast jõule, parimad selguvad mai viimasel nädalal. Lloy Ball treenib kaks korda päevas ja väidab Sport-Expressi andmetel, et on heas vormis. Mängiva treenerina tugevdab ta profiliigas oma sünniosariigi Indiana meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles