Urmo Aava: Plangi karjääris võib olla tegemist murrangulise hetkega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot 208 T16 R5.
Peugeot 208 T16 R5. Foto: Peugeout Sport

Eesti noorema põlvkonna parimate rallimeeste hulka kuuluv Siim Plangi ja tema kaardilugeja Marek Sarapuu sõidavad Tartu ja Otepää ümbruses toimuval Rally Estonial Peugeot 208 T16 R5 võistlusautoga. Samasuguse sõiduvahendiga kihutas Harju rallil ja Sardiinia MM-etapil Karl Kruuda.

Peugeot Sport ja Peugeot Baltic otsustasid, et Euroopa meistrivõistluste etapiks oleval Baltikumi suurimal autospordisündmusel peab osalema selle regiooni sõitja, kellele antakse kasutada Peugeot R5 masin, ning valik langes Plangile.

«See on mingis mõttes unistuste täitumine. Mõni kuu tagasi ei julgenud ma mõeldagi, et saaksin Rally Estonial sellise masinaga sõita,» õhkas Plangi. «Kuna autosse istumine seisab alles ees, siis ralli suhtes pole veel suuri ootusi kujunenud, aga kindlasti ei lähe me seda lihtsalt läbi kulgema.»

Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava hinnangul on Plangil tekkinud võimalus märgilise tähendusega. «Soome on pikki aastaid korraldanud MM-rallit ja seoses sellega on nende sõitjatel tekkinud võimalusi sõita seal ühekordsete kokkulepete alusel tipptasemel tehnikaga ning selle abil end maailma ralli mõistes pildile saada,» tõmbas ta paralleeli. «Plangi karjääris võib olla tegemist murrangulise hetkega. Kui see võistlus peaks tal õnnestuma, võivad tekkida edasised kokkulepped.»

22-aastane Plangi on seni sõitnud Eestis N-rühma Mitsubishiga ning kerkinud selles masinaklassis koduses konkurentsis tippu. Tänavu seni sõidetud kolmest etapist kahel on ta jõudnud finišisse ning kokkuvõttes hoiab ta kolmandat positsiooni. Rally Estonial R5 autoga sõitmine jätab ta küll Eesti meistrivõistlustel N-rühmas punktideta, kuid Aava hinnangul tasub käik ennast ära. «Tahan julgustada kõiki Eesti nooremaid ja ambitsioonidega sõitjaid osalema Rally Estonial ikkagi ERC-sarja arvestuses, kuna nii on võimalik silma jääda,» lausus ta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles