Howard Frierist sai Eesti meistriliiga klubi peatreener

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier ja Gerly Kostla.
Howard Frier ja Gerly Kostla. Foto: Rando Reining

Eelmisel hooajal Eclex/1182 nime kandnud Eesti naiste korvpalli viimaste aastate edukaim klubi sai uue treenerite duo ja nime. Naiskond hakkab algavast hooajast kandma nime 1182 Tallinn.

Naiskonna peatreeneriks saab endine tippmängija Howard Frier, abitreeneriametis teeb debüüdi endine Eclexi ning Eesti rahvusnaiskonna mängija Gerly Kostla. Seni naiskonda juhendanud Jaanus Levkoi ja Reet Rausberg jätkavad tööd noortega.

Howard Frieri esimene kokkupuude Eestiga oli aastal 2004, kui ta kahel aastal järjest tuli koos BC Kalev/Cramo võistkonnaga Eesti meistriks. Pika mängijakarjääri jooksul on ta esindanud klubisid USAs, Liibanonis, Austrias, Poolas ja Rootsis. Treeneriristsed sai ta 2006. aastal  ning aasta hiljem oli ta Eesti U16 koondise abitreener. Viimastel aastatel on Frier töötanud treenerina Audentese Spordiklubis.

Gerly Kostla on suurte kogemustega mängija, ta on üle kümne aasta kuulunud Eesti koondisesse ja lisaks seitsmele Eesti meistritiitlile on neljal hooajal löönud kaasa ka USA-s NCAA  I divisjoni naiskonnas.

Eelmisel hooajal jäi naiskond üle mitme hooaja Eesti meistritiitlita, kui alla tuli vanduda Tallinna Ülikoolile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles