Aue peatreener: vennad Anierid aitavad üksteisel meeskonda sulanduda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Anier (vasakul) ja Henri Anier.
Hannes Anier (vasakul) ja Henri Anier. Foto: Erzgebirge Aue

Eile teatas Saksamaa tugevuselt teises jalgpalliliigas mängiv Aue Erzgebirge meeskond, et nendega liituvad Eesti koondise vendadest ründajad Henri ja Hannes Anier. Klubi peatreeneri Falko Götzi sõnul on suur eelis, et uued mängumehed leiti samast perekonnast.

Ootamatu üleminek sai alguse mais, kui Hannes Anier Aue juures testimisel viibis. «Proovitreeningute ajal suhtlesime ka Henri esindajaga. Kui ma tema oskustest ülevaate sain, siis olin koheselt kindel, et tahan neid mõlemat!» rääkis Götz portaalile Bild.

Kui Hannes oli vabaagent ning sai ilma probleemideta Auega liituda, siis Henril oli kehtiv leping Šotimaa mulluse hõbedameeskonna Motherwelliga. Lõpuks jõuti üleminekusummas siiski kokkuleppele ning Götz võis uue ründaja üle rõõmustada. «Henri on küps jalgpallur. Ta sobib meie meeskonda suurepäraselt. Ta on nagu Jakub (Jakub Sylvestr – toim), kes on liikuv, omab head pallikontrolli ning ei karda minna olukordadesse, kus võib haiget saada.»

Jakub Sylvestri puhul on tegemist 25-aastase Slovakkia koondislasega, kes möödunud hooajal Aue eest 15 väravat lõi ning liiga suurimaks väravakütiks kerkis. Sellel suvel siirdus ta aga Nürnbergi ridadesse ning Aue pidi oma esiründajale kiiresti asendaja leidma. Selleks osutus just Henri Anier.

Götz kinnitas Bildile, et Hannese ja Henri liitumisega on ründajaotsingud selleks korraks lõppenud. Lisaks näeb ta suurt eelist ka selles, et kaks uut välismängijat samast perekonnast leiti. «Nad aitavad üksteisel meeskonda sulanduda,» arutles Götz.

Hannes ja Henri Anier sõlmisid mõlemad Auega lepingu, mis kestab kuni 2017. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles