Saksamaa ja Ghana tegid suurepärases mängus 2:2 viigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias toimuval jalgpalli MMil pidasid vaatemängulise ja dramaatilise kohtumise Saksamaa ja Ghana, viigistades lõpuks 2:2. Sakslaste avavärava järel pöörasid ghanalased kaotusseisu tosina minutiga eduks, kuid viimane sõna jäi sakslaste vahetusmehele Miroslav Klosele, kes lõi oma esimese puutega viigivärava. Klosele oli ühtlasi tegu 15. väravaga MM-finaalturniiridel, millega ta tõusis kõigi aegade väravaküttide edetabelis Ronaldo kõrvale esikohta jagama.

Saksamaa - Ghana 2:2

Väravad: 51. Götze, 71. Klose - 54. A. Ayew, 63. Gyan

Hoiatused: 90.+4. Muntari

Saksamaa: Neuer, Höwedes, Hummels, Khedira (70. Schweinsteiger), Özil, Müller, Lahm, Mertesacker, Kroos, Götze (69. Klose), Boateng (46. Mustafi)

Ghana: Dauda, Afful, Boye, Mensah, Asamoah, Rabiu (78. Agyemang-Badu), Muntari, Atsu (72. Wakasu), K.P. Boateng (52. J. Ayew), A. Ayew, Gyan

Mängu käik (Saksamaa - Ghana):

 

Saksamaa algkoosseis: Neuer, Höwedes, Hummels, Khedira, Özil, Müller, Lahm, Mertesacker, Kroos, Götze, Boateng.

 
 
 

Ghana algkoosseis: Dauda, Gyan, Atsu, Boateng, A. Ayew, Muntari, Rabiu, Mensah, Asamoah, Boye, Afful.

 
 
 

Vennad Boatengid mängivad seega teineteise vastu nagu ka nelja aasta eest peetud MM-finaalturniiril, kui Saksamaa võitis alagrupikohtumise Mesut Özili väravast 1:0.

 
 
 

Sakslaste suur lootus ja ghanalaste suur mure: millega saab täna hakkama Thomas Müller? Mehe senine saldo MM-finaalturniiridel on võimas - kuus mängu, seitse väravat, neist kolm alagrupiturniiri avavoorus Portugali võrku.

 
 
 

Saksamaa ja Ghana on seni kohtunud vaid kaks korda. Lisaks eelpool mainitud nelja aasta tagusele 1:0 võidule olid sakslased 1993. aastal maavõistlusmängus aafriklastest paremad 6:1.

 
 
 

Ghanalaste lootused on ennekõike Asamoah Gyanil, sest 28-aastane ründaja on löönud 79 koondisemänguga muljetavaldavad 39 väravat.

 
 
 

MM-finaalturniiridel on mees löönud neli väravat ja andnud söödu veel kolmele. Ka Ghana ainus värav avamängus USA vastu tuli just Gyani efektsest kannasöödust, mille realiseeris Andre Ayew. Paraku sellest punktide saamiseks ei piisanud ja nii on Ghanal täna selg vastu seina.

 
 
 

Hümnid kuulatud ja mõlemad meeskonnad on mänguks valmis!

 
 
 

MÄNG ON ALANUD!

 
 
 

Sakslaste keskkaitsja Per Mertesackeri jaoks on täna ka individuaalselt tähtis päev - mees mängib Saksamaa koondise eest 100. korda!

 
 
 

Statistikud on enne mängu taas tublit tööd teinud ja otsinud välja fakti, et Saksamaa on MMidel viimasest 19st alagrupimängust kaotanud vaid ühe, kui nelja aasta eest jäädi 0:1 alla Serbiale. Võidetud on 14 ja viigistatud neli mängu.

 
 
 

7. min - Gyan on esmakordselt pildis, kui Atsu annab hea söödu ja Ghana ründaja suunab selle kuuelt meetrilt üle värava

 
 
 

10. min - Lahmi ilus läbisööt on leidmas Özili, kuid Dauda jõuab jaole. Ghana väravavaht teeb sel MMil esimest mängu, avakohtumises seisis postide vahel Adam Kwarasey.

 
 
 

15. min - Atsu annab karistusala joonelt tuld, Neuer tõrjub. Ghana saab paariks minutiks sakslaste väravale päris hea surve peale pandud, palli liigutatakse kiirelt ja ilusti. Seni on olnud väga hoogne ja mõlemapoolsete võimalustega mäng.

 
 
 

20. min - Özil leiab suurepärase sööduga Mülleri, kuid ründaja ei taba viie meetri kaugusel väravast korralikult palli ja see veereb tema jalast üle otsajoone

 
 
 

25. min - Kroos lööb kaugelt, aga ka kõrgelt üle.

 
 
 

33. min - Neuer tõrjub rusikatega Muntari pommlöögi. Ghana isegi domineerib kergelt, kuid seni on viimane sööt või löök jäänud enamasti ebatäpseks.

 
 
 

40. min - Ghana on olnud aktiivsem pool ja Saksamaa isegi üllatuslikult veidi kammitsetud. Samas tundub, et ghanalaste trump on ühtlasi nende nõrkus - mängitakse nii hoogsalt, et otsustavatel hetkedel jääb pisut keskendumisest puudu.

 
 
 

41. min - Müller annab terava söödu Ghana karistusalast läbi, Götze ei ulatu napilt pallini.

 
 
 

AVAPOOLAEG LÄBI!

 
 
 

Suur küsimus on see, kas Ghana jõuab ka terve teise poolaja sama hoogsalt mängida. Saksamaa on seni mõlemas omavahelises mängus löönud Ghanale väravad pärast 60. mänguminutit.

 
 
 

Saksamaa vahetab poolajal - Shkodran Mustafi sisse, lahkub Boateng.

 
 
 

TEINE POOLAEG ON ALANUD!

 
 
 

48. min - Afful demonstreerib head kaitsetööd, surudes äärelt karistusalasse murdnud Götze jõuga palli pealt minema.

 
 
1:0

51. min - Götze viib sakslased juhtima!!!

 
 
 

Natuke on sakslastel õnne ka, sest Müller annab küll keskkaitsjate vahele suurepärase tsenderduse ja Götze on õiges kohas, kuid suunab palli peaga vastu põlve ja sealt põrkab see väravasse.

 
 
 

Ghana vahetab, Jordan Ayew sisse ja ka teine Boatengi vennastest lahkub platsilt.

 
 
1:1

54. min - Andre Ayew viigistab kohe!!!

 
 
 

Hea tsenderdus Affulilt, Ayew kerkib kaitsjatest kõrgemale ja suunab palli Neuerile püüdmatult alumisse nurka!

 
 
1:2

63. min - Asamoah Gyan viib Ghana juhtima!!!

 
 
 

Sakslased eksivad ja Muntari läbisööt saadab Gyani Neueriga silmitsi - ghanalaste superstaar lahendab olukorra kindlalt!

 
 
 

67. min - Ayew'l on kaks suurepärast võimalust veelgi eduseisu kasvatada. Ghana on hoos!

 
 
 

69. min - Löw teeb kaks allesjäänud vahetust ära, platsile tulevad Miroslav Klose ja Bastian Schweinsteiger

 
 
 

71. min - uskumatu, Klose lööb 2:2!!!

 
 
 

Klose lükkab nurgalöögi järel palli meetri pealt võrku ja tõuseb 15 väravaga Ronaldo kõrvale MM-finaalturniiride kõigi aegade edukaimaks väravalööjaks!!!

 
 
 

Mees sai platsil olla napilt minuti, esimene puude ja pall väravas!

 
 
 

72. min - Ghana vahetus, Atsu välja ja Wakaso sisse

 
 
 

Miroslav Klose numbrites - 36 eluaastat, 133 koondisemängu, 70 väravat.

 
 
 

85. min - Müller pääseb väravavahiga silmitsi, kuid Asamoah lööb viimasel hetkel meeleheitliku spagaadiga palli minema

 
 
 

86. min - Ghana kaitseliin lekib kõvasti, kuid alati jõuab keegi viimasel hetkel päästma. Seekord on selleks Mensah, kes lööb kahe sakslase eest minema Mülleri söödu.

 
 
 

89. min - Gyani madal löök veereb napilt tagumisest postist mööda

 
 
 

90. min - väljaku teises otsas vastab Klose kohe samaga. Pall kiirelt uuesti sakslaste värava alla ja nüüd tuleb tehnilist praaki ridamisi, selle tipuks viskab Neuer palli koomilisel moel kõrgele õhku ja on sunnitud selle siis ise kaugele puhtaks lööma. Võtab mehel endalgi muige näole.

 
 
 

90.+1. min - Ghana väga paljulubav vasturünnak lõppeb rumala suluseisuga

 
 
 

90.+3. min - mängu esimene kaart, selle teenib Andre Ayew. Sakslastel viimane võimalus, karistuslöök hest kohast!

 
 
 

Kaitsjad löövad palli puhtaks

 
 
 

MÄNG LÄBI!

 
 
 

Müller põrkab viimases olukorras peadpidi vastu Boye õlga ja jääb murule pikali, arstid toimetavad tema ümber.

 
 
 

Üks senise MM-turniiri silmapaistvamaid mänge, mille tulemus sobib paradoksaalsel moel kõige paremini homme omavahel kohtuvatele USAle ja Portugalile.

 
 
 

Pealelöögid Saksamaa poolt vaadatuna 12:19

 
 

Enne mängu:

Sakslased said avamängus Portugali üle 4:0 võidu, mängu kangelaseks kerkis kübaratriki teinud Thomas Müller. Ghana meeskond pidi aga avavoorus tunnistama USA 2:1 paremust.

Viimati mängisid Saksamaa ja Ghana omavahel 2010. aasta MMil, kui Saksamaa sai 1:0 võidu.

Tabeliseis:

1. Saksamaa 4 punkti/2 mängu

2. USA 3/1

3. Ghana 1/2

4. Portugal 0/1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles