MMi suurüllataja Costa Rica mängijad sattusid dopinguküttide huviorbiiti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsad Costa Rica mängijad.
Rõõmsad Costa Rica mängijad. Foto: SCANPIX

Costa Rica jalgpallikoondis on olnud tänavuse MM-finaalturniiri üks suuremaid üllatajaid, kui surmagrupiks ristitud D-alagrupis tagasid just nemad endale esimesena edasipääsu. Pärast 1:0 võitu Itaalia koondise üle sattusid nad aga koheselt ka dopinguküttide suuremasse huviorbiiti.

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA otsustas pärast Costa Rica teist võitu kutsuda dopingukontrolli koguni seitse Costa Rica koondise mängumeest. Samal ajal kutsuti kontrolli vaid kaks meest Itaalia tiimist, kirjutab Sportsmail.

FIFA selline käitumine ajas vihaseks aga Argentina jalgpallilegendi Diego Maradona. «Kui Costa Rica koondisest võeti dopingukontrolli seitse meest, siis miks seal ei olnud ka seitset itaallast? See on midagi uut,» teatas Maradona.

«Selline asi juhtus ainult seetõttu, et Costa Rica edasipääs ei olnud paljudele meeltmööda. Edasipääsejate hulgas tahetakse näha maailmameistreid, kuna siis saadakse sponsoritelt rohkem raha,» lisas jalgpallilegend. «Selline käitumine ei ole reeglitega kooskõlas. Igast meeskonnast võetakse korraga dopingukontrolli kaks meest. Seitsme Costa Rica mängija dopingukontrolli kutsumine on nende suhtes ebaõiglane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles