Holland alistas taktikamängus Tšiili ja võitis alagrupi täiseduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi ründaja Jeremain Lens (vasakul) ja Tšiili poolkaitsja Marcelo Diaz.
Hollandi ründaja Jeremain Lens (vasakul) ja Tšiili poolkaitsja Marcelo Diaz. Foto: SCANPIX

Brasiilias toimuval jalgpalli MMil jätkab täiseduga Holland, kes alistas viimases voorus 2:0 Tšiili ja kindlustas sellega alagrupi esikoha. Tšiili pidi leppima teise kohaga. Hollandi väravad lõid vahetusmehed Leroy Fer ja Memphis Depay. Edasipääsulootuse juba varem minetanud Austraalia ja Hispaania duellis jäid 3:0 peale hispaanlased, kelle väravad lõid David Villa, Fernando Torres ja Juan Mata.

Holland - Tšiili 2:0

Väravad: 77. Fer, 90.+2. Depay

Hoiatused: 64. Blind - 25. Silva

Holland: Cillessen; Janmaat, de Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt (89. Kongolo); Wijnaldum, Sneijder (75. Fer), de Jong; Robben, Lens (69. Depay).

Tšiili: Bravo; Silva (70. Valdivia), Medel, Jara; Isla, Aranguiz, Diaz, Gutierrez (46. Beausejour), Mena; Sanchez, Vargas (81. Pinilla).

Austraalia - Hispaania 0:3

Väravad: 36. Villa, 69. Torres, 82. Mata

Hoiatused: 89. Špiranovic, 90+2. Jedinak - 62. Ramos

Austraalia: Ryan; Davidson, Spiranovic, Wilkinson, McGowan; McKay, Jedinak; Oar (61. Troisi), Bozanic (72. Bresciano), Leckie; Taggart (46. Halloran).

Hispaania: Reina; Juanfran, Ramos, Albiol, Alba; Koke, Alonso, Cazorla (68. Fabregas); Torres, Villa (56. Mata), Iniesta.

Mängude käik:

(Holland - Tšiili. Austraalia - Hispaania)

Otseülekandes keskendume mõistagi tähtsamale Hollandi-Tšiili mängule, kuid hoiame teid kursis ka teises kohtumises aset leidvate olulisemate sündmustega.

Hollandi algkoosseis: Cillessen, Janmaat, Vlaar, de Vrij, Blind, de Jong, Wijnaldum, Robben, Sneijder, Kuyt, Lens

Tšiili algkoosseis: Bravo, Mena, Jara, Gutierrez, Medel, Isla, Silva, Aranguiz, Diaz, Vargas, Sanchez

Holland on sunnitud tegema ühe olulise vahetuse, sest Robin van Persie ei saa kahe kollase kaardi tõttu täna mängida. Teda asendab Jeremain Lens. Lisaks kuuluvad võrreldes eelmise kohtumisega täna algkoosseisu Georgino Wijnaldum, kes asendab mängus Austraalia vastu peapõrutuse saanud Bruno Martins Indit, ja Dirk Kuyt, kes on tõrjunud algkoosseisust välja Jonathan de Guzmani. Tšiili on teinud vaid ühe vahetuse - hiljuti vigastuspausilt naasnud ja mitte veel tippvormis oleva Arturo Vidali asemel alustab Felipe Gutierrez.

Hispaania algkoosseis: Reina, Juanfran, Alba, Albiol, Ramos, Alonso, Iniesta, Koke, Cazorla, Torres, Villa

Austraalia algkoosseis: Ryan, Špiranovic, Davidson, McGowan, Wilkinson, Jedinak, McKay, Leckie, Bozanic, Oar, Taggart

Hispaania peatreener Vicente del Bosque teeb võrreldes Tšiilile kaotanud koosseisuga algrivistuses koguni seitse muudatust. Austraalia mõlemad vahetused on sunnitud, mängukeelu all olevat Tim Cahilli asendab Adam Taggart ja vigastatud Mark Breciano asemel alustab Oliver Bozanic,.

Hollandil ja Tšiilil on praegu võrdselt kuus punkti, ent kui tänane mäng jääb viiki, võidab alagrupi Holland, sest nende üldine väravate vahe on konkurentide omast parem.

MÄNGUD ON ALANUD!

10. min - Tšiili dikteerib kergelt mängu, kuid esimesed minutid on selgelt möödunud teineteise tundmaõppimise tähe all ning ühtegi ohtlikku olukord pole veel kummagi värava all tekkinud.

Küll aga olid kired lõkkel juba enne mängu, kui Hollandi peatreener Louis van Gaal süüdistas brasiillasi ebaõiglase eelise saamises. Võõrustajate juhendja Luiz Felipe Scolari arvas seepeale, et van Gaal on «loll või pahatahtlik».
Loe lähemalt, millest tüli alguse sai!

13. min - Tšiililt esimene ohtlikum rünnak, kuid Vargas lööb peaga üle. Esimene pealelöök selles mängus üldse.

Holland ja Tšiili on varem kohtunud täpselt ühe korra, kui 1928. aasta olümpiaturniiril mängiti 2:2 viiki. Holland võitis... loosiga!

Vähemalt selles võime sajaprotsendiliselt kindlad olla, et niisugust lõpplahendust me täna ei näe. Praeguse mängupildi järgi ei paista muidugi ka nelja väravat kuskilt tulemas...

20. min - Tšiili on olnud selgelt aktiivsem, kuid pole ka ime, sest nemad vajavad grupis esikoha saamiseks kindlasti võitu ning kaotada pole neil samas suurt midagi.

Teises kohtumises ründab Hispaania, kuid ei tee seda eriti edukalt. Seis ikka 0:0.

22. min - Tšiili mängib nurgalöögi järel osavalt Gutierrezi karistusalast löögile, kuid löök lendab üle ja mööda

23. min - Hollandi vasturünnak, Robbeni soolo järel lööb Wijnaldum mööda

25. min - Francisco Silva teenib mängu esimese kollase kaardi

Tšiili fännid teevad tribüünil kõvasti möllu hoolimata sellest, et mängupilt praegu eriliseks hõiskamiseks põhjust ei paku.

32. min - Blind lööb karistusalas väga hoogsalt palli minema ja Tšiili mängijad nõuavad isegi penaltit, kuid gambialasest kohtunik Bakary Gassama ei näe hollandlase liigutuses midagi määrustevastast.

35. min - Hollandi seni parim võimalus, kui Robbeni karistuslöögi järel pääseb tagumise posti uurest peaga löögile de Vrij, kuid lööb meetri-paari jagu mööda

36. min - David Villa viib Hispaania 1:0 juhtima!!! Iniesta ja Juanfran mängivad palli ründajale ilusti ette ning too saadab selle efektse kannalöögiga võrku!

37. min - Alexis Sanchez kukub Hollandi karistusalas ülikerge puute peale ja nõuab penaltit. Penaltit ei saa, saab hoopis Vlaari käest korralikult sõimata.

39. min - Robben pääseb jälle palliga jooksma ja see on alati ohtlik, seekord läheb tema löök Tšiili õnneks tagumisest postist siiski mööda

44. min - Diaze karistuslöök leiab viiele meetrile vabaks unustatud Gutierrezi, kes üritab palli peaga väravasse suunata, kuid suunab mööda.

AVAPOOLAEG ON MÕLEMAS MÄNGUS LÕPPENUD!

Tšiili hoiab rohkem palli, kuid Hollandil on olnud kaks-kolm paremat võimalust. Rohkem pole avapoolajast suurt midagi rääkida - kahe peale kümme pealelööki, millest raamide vahele ei läinud ükski. Praegune seis sobib hollandlastele igatahes kenasti.

Tšiili teeb poolajal vahetuse - Gutierrez välja, Jean Beausejour sisse.

TEINE POOLAEG ON ALANUD!

56. min - Sanchez proovib seekord kaugelt, kuid lööb üle. Teine poolaeg on seni olnud enam-vähem sarnane esimesega, vaid selle erinevusega, et Holland ei lase Tšiilil enam nii vabalt mängu ehitada ja surub vastaseid kõrgemalt. Väga hädi väravavõimalusi pole aga endiselt kummalgi meeskonnal olnud.

David Villa lahkub platsilt ning see tähendab, et tema mängud Hispaania koondise eest on mängitud. 32-aastase Villa arvele jäi Hispaania koondises 97 mängu ja 59 väravat, seejuures pani mees tänase tabamusega koondisekarjäärile parima võimaliku punkti. Tema asemel tuleb väljakule Juan Mata ja see tähendab, et kõik hispaanlased peale vigastatud kolmanda väravavahi David de Gea on sel finaalturniiril platsile pääsenud.

64. min - Daley Blind on terve mängu jooksul vigu tehes kollast kaarti küsinud ja lõpuks ta selle ka saab. Rollid on nüüd vahetunud - Holland on ründavam ja otsivam pool, kuid häid võimalusi pole neilgi avanenud

66. min - Sanchez pääseb otsajoonelt läbi ja lööb terava nurga alt peale, Cillessen tõrjub

69. min - Hollandil lahkub Lens ja platsile tuleb Austraalia vastu hea mängu teinud Memphis Depay. Tšiili poolel sekkub mängu Jorge Valdivia, lahkub Diaz.

69. min - Hispaania asub 2:0 juhtima!!! Iniesta teeb jälle hea eeltöö ja vabastab sööduga Torrese, kes saadab palli Austraalia väravavahi jalge vahelt võrku

75. min - Robbeni hea nurgalöögi järel saab ilusti löögile Kuyt, kuid lööb peaga kõvasti mööda. Veel üks vahetus Hollandil, Sneijder välja ja Leroy Fer sisse.

1:0

77. min - Holland asub juhtima, värava lööb oma esimese puutega äsja platsile tulnud Leroy Fer!!!

Depay annab esmalt paarikümnelt meetrilt tuld, Bravo tõrjub pommlöögi üle värava. Holland mängib seejärel aga nurgalöögi lahti ning karistusalasse täiesti vabaks unustatud Fer saadab palli Janmaati täpse tsenderduse järel peaga väravasse.

81. min - Tšiili vahetab veel, Vargas välja ja Mauricio Pinilla sisse

82. min - Hispaania kindlustab Austraalia vastu võidu, 3:0 värava lööb Juan Mata!!!

Tšiili vajab nüüd kahte väravat, kuid kas on mõtet minna neid meeleheitlikult jahtima? Pigem hoida juba jõudu kaheksandikfinaaliks. Holland saab lisaks alagrupivõidule eelise ka selle näol, et B-grupi võitja peab oma kaheksandikfinaali teise koha meeskonnast päev hiljem.

89. min - Hollandi viimane vahetus, Kuyt välja ja Terence Kongolo platsile

2:0

90. min - Holland kindlustab võidu!!!

Tšiili nurgalöögi järel saab palli de Jong, mängib selle Robbenile jooksu peale ning otsajooneni tormanud Robben leiab täpse sööduga väravast mõne meetri kaugusele jõudnud Memphis Depay. Ideaalne vasturünnak!

MÄNGUD LÄBI!

Holland võidab alagrupi ning jääb nüüd oma vastast ootama kell 23 algavatest mängudest Brasiilia-Kamerun ja Horvaatia-Mehhiko. Tänase vastasseisu kohta võib öelda, et Louis van Gaal mängis Jorge Sampaoli taktikaliselt lihtsalt üle.

Hispaania saab samuti oma lohutusvõidu sellelt turniirilt kätte, kuid maailmameistreid ootab sellegipoolest ees kojusõit.

Enne mängu:

Hollandil ja Tšiilil on mõlemal koos kuus punkti ning tänane mäng otsustab, kumb pääseb alagrupist edasi esimesena ning kumb teisena. Austraalia ja tiitlikaitsja Hispaania on mõlemad seni peetud mängud kaotanud ning neil edasipääsulootust seega enam pole.

Ehkki nii Holland kui ka Tšiili on edasipääsu juba kindlustanud, on alagrupi esikoht väga tähtis, sest grupis teiseks jääja läheb kokku A-grupi võitjaga, kelleks on suure tõenäosusega Brasiilia. Brasiillased mängivad täna õhtul viimases alagrupimängus edasipääsulootuse juba minetanud Kameruniga ja lõpetavad võidu korral alagrupis esimesena. B-grupi teise edasipääseja ning A-grupi võitja tõenäolise vastase selgitavad samuti täna õhtul toimuvas kohtumises omavahel Horvaatia ja Mehhiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles