Manchester Unitediga liitus maailma kõigi aegade kalleim teismeline

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luke Shaw Inglismaa koondise särgis
Luke Shaw Inglismaa koondise särgis Foto: SCANPIX

Manchesteri Unitedi jalgpalliklubi on üleminekuturul otsustavalt tegutsema hakanud. Kui eile liitus meeskonnaga hispaanlane Ander Herrera, siis täna viidi lõpuni 18-aastase Inglismaa koondise vasakkaistja Luke Shaw üleminek.

Viimastel hooaegadel Southamptonis mänginud Shaw on sama klubi jalgpalliakadeemia kasvandik. Noormees kerkis klubi põhitegijate hulka ülemöödunud hooajal. Kahe aasta jooksul sai Shaw Inglismaa kõrgliigas kirja 60 mängu.

Unitediga sõlmis Shaw viie aasta pikkuse lepingu ning mehe endine koduklubi teenis tehingu pealt 37 miljonit eurot. Nii noore mängija eest pole jalgpallimaailmas veel nii suurt summat kunagi välja käidud. 18-aastane Shaw hakkab Unitedis teenima 125 000 euro nädalas.

«Olen olnud Southamptoni mängija alates kaheksandast eluaastast. Tahan tänada klubi ja fänne kõige eest, mis nad minu heaks teinud. Tahan edasi areneda ning Manchester United on selleks suurepärane koht,» sõnas Shaw.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles