Marko Albert stardib pühapäevasel Austria raudmehel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Marko Albert möödunud aasta Uus-Meremaa Ironmanil
Võidukas Marko Albert möödunud aasta Uus-Meremaa Ironmanil Foto: Facebook, Ironman New Zealand

Sügiseseks Hawaii Ironmaniks valmistuv Eesti esitriatleet Marko Albert teeb pühapäeval oma hooaja teise täispika triatloni stardi. Märtsi alguses Uus-Meremaa Ironmanil elu esimese Ironman võidu saavutanud Albert jahib seekord kõrget kohta Austria väikelinnas Klagenfurtis toimuval võistlusel.

Peale võidukat naasmist Uus-Meremaalt oli Marko sõnul nii tema enda kui ka treener Jüri Käeni arvates tal suve jooksul üldse veel kaks võimalust teha üks täispika distantsi võistlus, kusjuures kaalukausil olid 29. juuni võistlus Klagenfurtis ning ka 6. juuli Euroopa meistrivõistlused Frankfurtis.

«Klagenfurti kasuks pani mind otsustama see, et olen siin korra juba käinud,» selgitas Marko Albert oma blogi vahendusel otsuse tagamaid. «Kui silmad kinni panen, võin enamuse rajast mõttes läbida.» Lisaks eeltoodule mängisid Austria võistluse kasuks olulist rolli ka Klagenfurti kiire rada ning sealne mugav kodumajutus.

Elu teist Ironmani võitu püüdma mineva Alberti põhikonkurentideks saavad Austrias olema ennekõike 2005. aasta Hawaii Ironmani võitja Faris al Sultan, eelmise aasta Hawaii 6. koha mees Ivan Rana, detsembris kaheaastase dopingukaristuse kandmise lõpetanud ning päev peale seda Ironman Conzumeli võitnud austerlane Michael Weiss, Ironman Lanzarote kahekordne võitja Bert Jammaer ning šveitslane Mike Aigroz.

Tänavuse Ironman Austria start antakse meie aja järgi pühapäeva varahommikul kell 7:45, mil esmalt lastakse rajale eliitklassi võistlejad, kelle hulka kuulub loomulikult ka Marko Albert. Ligikaudu 3000 inimesest koosnev peagrupp lubatakse võistlusrajale 15 minutit hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles