Krestinov oli Inglismaal seitsmes, Rätsep sai üheksanda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Andrew Waghorne.

Whitbys Skelder Bank krossirajal toimunud Maxxis Inglismaa meistrivõistluste neljas etapp kulges võistlejatele raskelt ning võistluspäeval toimus mitu tõsist kukkumist. Eesti sõitjad Gert Krestinov ja Priit Rätsep suutsid õnneks kõik kolm võistlussõitu turvaliselt lõpetada ning meistrivõistluste arvestuses oma punktisaaki kasvatada.

Kvalifikatsioonis näitasid Krestinov ja Rätsep (mõlemad Kawasaki) vastavalt 9. ja 14. aega, mille tulemusena pääses 12 kiirema hulgas Superpole ajasõitu ainult Krestinov. Superpole ajasõidus oli Krestinovi aeg kaheksas, mis tähendas, et eestlane sai startikohta valida kaheksandana.

Esimeses sõidus kuulusid kaks esimest kohta MMil tegusid tegevatele sõitjatele kui Tommy Searle (Kawasaki) võitis kolmesekundilise eduga Shaun Simpsoni (KTM) ees, kellele omakorda kolmandana lõpetanud Graeme Irwin (Suzuki) kaotas ainult 0,7 sekundiga. Krestinov tuli avaringilt 11. ja tõusis sõidu lõpuks kuuendaks, kaotust võitjale kogunes 37,1 sekundit. Rätsep oli esimese ringi järel 13. ning suutis end lõpuks 9. sõita, tema jäi võitjale alla 47,3 sekundiga.

Searle võitis teise sõidu 5,9 sekundiga Simpsoni ees, kolmandana ületas lõpujoone esimeses sõidus ebaõnnestunud ja alles 19. lõpetanud Jake Nicolls (KTM), kes kaotas Simpsonile ainult 0,3 sekundiga. Krestinov oli esimese ringi järel esikümne piirimail, kuid tõusis peagi kaheksandaks ja samal kohal sõitis ta terve sõidu jäädes lõpus võitjast 32,9 sekundit. Rätsep oli esimese ringi lõppedes teise kümne tagumises otsas, kuid sõitis end 11., kaotust Searle'le 56,4 sekundit.

Päeva viimane sõit katkestati ühe sõitja tõsise kukkumise tõttu ja 8 läbitud ringi järel kuulus võit jälle Searle'le Simpsoni ning esimesed kaks sõitu vastavalt 12. ja 10. lõpetanud Nathan Watsoni (Husqvarna) ees. Rätsep ja Krestinov oli sõidu katkestamise hetkeks kaheksandal ja üheksandal kohal.

Kolme sõidu tulemuse kuulus etapivõit Searle'le (75 p), teine Simpson (66 p) ja kolmas Krestinovi meeskonnakaaslane prantslane Loic Rombaut (48 p), kes oli sõitudes neljas, üheksas ja neljas. Kusjuures prantslane edestas Irwinit ainult ühe punktiga ja seda tänu Krestinovile, kes möödus Irwinist kaks ringi enne sõitu katkestamist. Krestinov oli 40 punktiga seitsmes ja Rätsep 35 punktiga üheksas.

«Nädalavahetus ei kujunenud nii nagu plaanisin. Terve päev tundsin ennast väsinuna ja midagi oli tervisega valesti. Kuna rada oli väga raske ja ohtlik, siis sõitsin mõistusega ja suuremate riskimisteta ning sain kohtadeks 6., 8. ja 9. Järgmine etapp toimub liivasel rajal ja see peaks mulle paremini sobima ning loodetavasti on ka selleks ajaks enesetunne parem,» rääkis Krestinov, kes on 157 punktiga meistrivõistlustel kuues.

«Stabiilne nädalavahetus oli. Rada oli päeva lõpuks ohtlik ja kukkumisi oli palju ning viimane sõit lõpetati punase lipuga 15 minuti peal. Nii, et olen elus ja terve ning see on peamine. Nüüd lähen Belgia liivaradadele treenima,» võttis oma nädalavahetuse kokku 109 punktiga 11. kohta hoidev Rätsep, kelle järgmine võistlus toimub 16. juulil Sõmerpalus, kus sõidetakse järjekordne staadionikross Väino Leoki karikale.

Maxxis Inglismaa meistrivõistluseid juhib Simpson (277 p), talle järgnevad Nicholls 216 ja Whitbys alles 13-s olnud Kristian Whatley (Yamaha) 183 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles