Vormelilegend: Button on parem kui Hamilton

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLareni piloodid Lewis Hamilton (paremal)ja Jenson Button.
McLareni piloodid Lewis Hamilton (paremal)ja Jenson Button. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 maailmameister Damon Hill avaldas, et tema arvates on Jenson Button pisut parem piloot kui Lewis Hamilton.

Briti meedia sundis 1996. aasta maailmameistrit enne selle nädala Briti MM-etappi valima, kumb Suurbritannia praegustest vormelipilootidest on parem, võttis Hill väikse mõtlemispausi, ent teatas siis kõhkluseta, et hindab mullu MM-tiitli võitnud Buttonit kõrgemalt kui tema tiimikaaslast, 2008. aasta maailmameistrit Hamiltoni, vahendab The Guardian.

«Usun, et Lewisel on taktikalise poole pealt rohkem õppida kui Jensonil,» hindas Hill McLareni piloote. «Ta on veel väga noor ja kohati üsna tormakas. Kas ta muutub täiskasvanulikumaks? Ma ei tea, kindlasti peaks ta veel arenema, aga ma ei ole kindel, kas ta oskaks muutuda ettevaatlikumaks.»

Buttonist rääkides aga Hill ennast tagasi ei hoidnud. «Ma poleks üllatunud, kui Jenson ka tänavu maailmameistriks tuleks,» tunnistas ta. «Ta on tasakaalukam kui Lewis. Eksiksin, kui ütleksin, et ükskõik, kumma vastu oleks lihtne võistelda, aga mulle tundub, et Jensonil on kuidagi vabam sõidustiil.»

«Lewise eelis on see, et tema mõttelaad on üldiselt nii, et tema tahab olla esimene ja ülejäänud on teised, see on õige,» jätkas Hill. «Aga Jenson oskab hästi teiste nõrkusi ära kasutada ja ta on pisut täiskasvanulikum ning suhtub kõigesse realistlikult.»

Hill usub, et mõlema McLareni mehe tõelised oskused tulevad ilmsiks siis, kui MM-sarja väikesed punktivahed püsivad ja maailmameister selgub alles hooaja viimase etapiga. «Kahtlemata tuleb tuline heitlus ja kumbki ei anna midagi niisama,» ennustas Hill. «Aga praegu on võimatu ennustada, kes maailmameistriks tuleb. Tänavune tase on uskumatult kõrge.»

Tänavu on sõidetud üheksa etappi ning MM-sarja liidrikohal on Hamilton 127 punktiga, teine on Button 121 ning kolmas Red Bulli piloot Sebastian Vettel 115 punktiga. Hooaja lõpuni on jäänud kümme etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles