Veemotoristid võistlevad Kvissentalis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitnud Rasmus Haugasmägi.
Maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitnud Rasmus Haugasmägi. Foto: Margus Ansu

Laupäeval mürisevad Emajõel mootorid ja mööda vett tuhisevad kiired paadid. Tartu Kalevi veemotoklubi korraldab lahtised meistrivõistlused, mis on ühtlasi ka Eesti meistrivõistluste esimene etapp.


Veemotoklubi treener ning ürituse üks korraldajatest Üllar Põvvat ütles Tartu Postimehele, et võistlustulle astub üks juunioride ning kolm meesteklassi. Neist üks klass on mõeldud päris tavalistele jõel liikuvatele kaatritele.

Igas võistlusklassis antakse kolm starti ning läbida tuleb iga kord viis miili ehk 9 kilomeetrit.

Põvvati sõnul on kindlasti stardis mullune maailmameister ja Tartu parim sportlane Art Raudva. Hiljuti uue tehnika saanud Raudva otsib võistlustel kiirust kolme nädala pärast peetavateks Euroopa meistrivõistlusteks.

Kindlad osalejad on ka nüüd juba meesteklassi jõudnud 2008. aasta juunioride euroopa- ja maailmameister Rasmus Augasmägi ning samuti varasem juunioride maailmameister Sten Kalder.

Eestlastele konkurentsi pakkuma oodatakse ka lätlasi. Pealtvaatajad saavad võistlust jälgida nii Jänese rajalt kui Kvissentali spordibaasi juurest tasuta.
 
Seoses võistlustega on Tartu maavanem kehtestanud ka liikluspiirangu Emajõel, mis kehtib laupäeval ajavahemikus kell 9-19 Kroonuaia silla ja Kvissentali vahelisel lõigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles