Tänak põnevusduellist: võimalused on 50-50

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia teine päev, Timmu Kõrge auto.
Rally Estonia teine päev, Timmu Kõrge auto. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Kaks kiiruskatset enne Rally Estonia lõppu on põnevaim küsimuse see, kumb võidab teise koha – kas seda positsiooni hoidev Timmu Kõrge või kaks katset enne lõppu talle kõigest 0,1 sekundit kaotav venelane Aleksei Lukjanuk.

«Võimalused on 50-50,» hindas ralli liider Ott Tänak oma seljataga käivat heitlust. «Eelviimane kiiruskatse on laial ja kiirel teel, viimane katse on rohkem keeruline ja pehmemal pinnasel.» Lahtiseletatult tähendab see seda, et eelviimasel kiiruskatsel on eelis N-rühma autoga sõitval  Lukjanukil, viimasel aga R5 masinas istuval Kõrgel.

Terve ralli rahulikku meelt säilitanud Kõrge tuli viimasesse hooldusalasse juba üsna räsitud masinaga. «Nüüd olid asjad juba hullemad, kui varem ja eks me pingutasime ise ka täiega,» rääkis Kõrge. «Tagumise stabilisaatori polt on puruks ja auto tagumine ots väga pehme, kuid selle saab hoolduses korda.»

Kaheks viimaseks kiiruskatseks on Kõrgel ka selge taktika varuks: «Tuleb nii kõvasti peal hoida, kui võimalik!»

Tänak liigub aga kindlalt ralli võidu suunas. Enne kahte viimast kiiruskatset on tema edu Kõrge ees juba 53,5 sekundit. «Enne päris finišit ei taha ma veel võidust unistada,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles