Aigar Leok sai Itaalias neljanda koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: TM Racing

Pärast Sõmerpalu staadionikrossi raames peetud enduurovõistluse võitu sõitis Aigar Leok Itaaliasse, kus Pederobba linna ümbruses sõideti käesoleva aasta Itaalia enduro meistrivõistluste kuues etapp.

Esimesel enduurokatsel näitas Leok (TM) absoluutarvestuses 11-ndat ja Stranieri ehk välismaalaste klassis neljandat aega. Järgmiseks sõideti kaks krossikatset, kus Leok oli absoluudis mõlemal korral 14-s ning enda klassis kaheksas ja neljas. Järgneva enduurokatse teisel läbimisel oli Leoki aeg absoluudi neljas ja Stranieri teine, kolmandal krossikatsel oli Leok absoluudi ja enda klassi teine ning neljandal krossikatsel absoluudis 12-s ja Stranieri neljas. Poole võistluse peale oli eestlane kokkuvõttes absoluudi kuues ja oma klassi kolmas. Järgmisena sõidetud kolmandal enduurokatsel oli Leok absoluudi ja Stranieri teine mees, järgneval krossikatsel näitas Leok aga kõige kiiremat aega. Järgmisel krossikatsel ja võistluse viimasel enduurokatsel oli ta absoluudi seitsmes ning omas klassis kolmas ja teine. Eelviimaselt krossikatselt võttis Leok jälle võidu ning võistluse viimasel katsel oli ta absoluudi kuues ja Stranieri neljas.

Etapi kokkuvõttes saavutas Leok absoluutarvestuses neljanda koha jäädes võitjale itaallasele Alex Salvinile (Honda), kes oli ka  E2 klassi parim, alla 34,92 sekundiga. Straineri klassis kuulus Leokile prantslase Johnny Aubert'i (Beta) järel teine koht.

Itaalia meistrivõistlustel asub Leok absoluutarvestuses 31 punktiga 11-ndal kohal, juhib Salvini 102 punktiga. Stranieri klassis on Leok (58 p) kuues, liidril Aubert'il on koos 100 punkti.

«Päev läks korda ja tunne oli üle pika aja hea ning tulemuseks selle aasta parim koht Itaalia meistrivõistlustelt ja siit on nüüd hea edasi minna,» võttis Leok võistluse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles