Videod: Spa 24 tunni sõitu varjutasid karmid avariid ja punane lipp

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Mahy ja Vadim Kogai vaheline ränk avarii Spa 24 tunni sõidul.
Marcus Mahy ja Vadim Kogai vaheline ränk avarii Spa 24 tunni sõidul. Foto: Twitter / Ekraanitõmmis videost

Spa ringrajal peetava 24 tunni kestvussõidu kulgu varjutas mitu ränka avariid, neist ühe järel tuli sõit tükiks ajaks peatada.

Kui sõidetud oli kolmandik distantsist, põrkasid Stavelot' kurvist väljumisel kokku kaks Ferrarit. Vadim Kogai juhitud Rinaldi võistkonna auto paiskus rajapiiretesse ja lahvatas põlema, Marcus Mahy juhitud Kesseli tiimi auto jäi aga täielikult purustatuna keset rada seisma. Kuna Mahy vajas arstiabi, peatati võistlus seni, kuni helikopter oli briti haiglasse transportinud.

Kogai pääses haiglast pärast arstlikku kontrolli, Mahy toimetati aga Liege'i haiglasse. Tema seisundi ümber valitses kaua infosulg, korraldajate viimaste ametlike andmete kohaselt on ta teadvusel, suudab liigutada käsi-jalgu ning reageerida impulssidele.

Enne Mahy ja Kogai avariid sõideti pea tund aega järjest turvaauto taga, sest järgemööda toimus mitu avariid. Esmakordselt tuli turvaauto rajale juba teisel tunnil, kui Vjatšeslav Malejev oma Ferrariga ülikiires Eau Rouge'i kurvis kaitsebarjääri sõitis. Võistlus sai pärast turvaauto lahkumist jätkuda vaid mõne kurvi jagu, kui Tim Mullen lõhkus Blanchimonti kurvis oma McLareni.

Kuus ringi kestnud turvaauto perioodi järel sõitis taas Eau Rouge'is oma McLareniga seina Karim Ojjeh ning kolm ringi hiljem toimus samas kohas kohe pärast turvaauto tagant pääsemist nelja auto vaheline massiavarii. Malejev ja Ojjeh pääsesid vigastusteta ning omal jõul autost välja, Mullen ja viimasesse ahelavariisse sattunud Timothy Howard tuli viia ringraja meditsiinikeskusesse kontrolli.

Ülipõneva sõidu võitis viimaks Audi tehasetiimi auto, mille rooli keerasid Markus Winkelhock, Rene Rast ja Laurens Vanthoor. Neile kaotas 24 tunni pikkuse sõidu ja 527 ringi läbimise järel vaid 7,077 sekundiga Marc VDSi meeskonna BMW, mille roolis olid Dirk Werner, Lucas Luhr ja Markus Palttala. Kolmanda koha sai taas tehasetiimi Audi, millega sõitsid Christopher Mies, Frank Stippler ja James Nash, kaotades võitjatele ringiga.

Samuti ööpäevasõidul startinud eestlased Kevin Korjus ja Marko Asmer pidid paraku mõlemad võistluse esimeses pooles tehniliste probleemide tõttu sõidu katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles